To τέταρτο Athens Fringe Festival ξεκινά και φέτος στην πόλη, με στόχο να δείξει τη δουλειά των νέων καλλιτεχνών και να αναπτύξει ένα διάλογο με το κοινό.

Από το 2009 που ξεκίνησε ο θεσμός, ως σήμερα, έχουν συμμετάσχει 1.700 ομάδες ενώ το έχουν επισκεφθεί γύρω στις 18.000 άνθρωποι, κυρίως από 18 ως 45 ετών. Με τη χρήση 35 χώρων και με τη συμμετοχή 180 εθελοντών, το φεστιβάλ αποτελεί πλέον στοιχείο κάθε αθηναϊκού καλοκαιιριού.

Φέτος από τις 15 ως τις 30 Ιουνίου σε χώρους όπως η Τεχνόπολις, χώροι τέχνης, θέατρα, θερινοί κινηματογράφοι (Σινέ Θησείο, Ζέφυρος), bar theatres, δρόμοι και πλατείες, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, κτήρια στο κέντρο και τις παρυφές της πόλης συμμετέχουν σ΄αυτή την καλλιτεχνική γιορτή.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που διαφοροποιεί το Fringe Live από άλλες διοργανώσεις είναι ότι παραμένει μια ανοιχτή σε όλους τους καλλιτέχνες. Παράλληλα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με στόχο την διερεύνηση συγκεκριμένων ζητημάτων και την διατύπωση προτάσεων σε κοινωνικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Φέτος το πρόγραμμα του Athens Fringe Live 2012 ακούει στον τίτλο «Small is beautiful» και εξετάζει το ζήτημα των κοινοτήτων, ως μοντέλου δομής και λειτουργίας κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων, με προσεγγίσεις από καλλιτέχνες, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς ερευνητές και καθηγητές. Παράλληλα προτείνει κι ένα ειδικό πρόγραμμα για παιδιά.