Οταν έγραφε το παρακάτω γράμμα το 1966, ο Μάρλον Μπράντο ήταν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και πετούσε από τη Νέα Υόρκη προς το Λονδίνο. Την ίδια ώρα στο αεροπλάνο βρισκόταν και η παραλήπτρια του γράμματος – μια νεαρή αεροσυνοδός που πέρασε την περισσότερη ώρα του ταξιδιού μπροστά από τον Μπράντο μιας και ένας επιβάτης είχε πρόβλημα υγείας και αυτή τον περιέθαλπτε. Ο ηθοποιός γοητεύτηκε από την αεροσυνοδό και λίγο πριν κατέβει από το αεροπλάνο της άφησε αυτό το γράμμα.

«Αγαπητή Κυρία –

Υπάρχει κάτι στο πρόσωπο σας που δεν μπορώ να το προσδιορίσω – κάτι υπέροχο, όχι όμορφο με τη συμβατική έννοια του όρου. Έχετε κάτι το χαριτωμένο, το ευαίσθητο, κάτι θηλυκό. Φαίνεσθε να είστε μια γυναίκα που έχει αγαπηθεί στην παιδική της ηλικία, αλλιώς με κάποιο τρόπο, μέσω των μυστηρίων των γενετικών φαινομένων, έχετε τα χαρίσματα της φινέτσας, της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης. Βέβαια μπορεί να μην ορίζεστε από όλα αυτά.

Ανεξάρτητα από τα γοτθικά σας στοιχεία, μεταδίδετε κάτι με την εκφραστικότητα, το ύφος και τη γενική σας συμπεριφορά που είναι ασυνήθιστο και πολύ ευχάριστο.

Ηταν μια ευχάριστη αν και σύντομη συνάντηση και εύχομαι να είστε καλά και να μας δοθεί ξανά η δυνατότητα να κοιταχτούμε στα μάτια ξανά κάποια στιγμή.

Τις θερμότερες ευχές

Μάρλον Μπράντο

Ξενοδοχείο Savoy»

Το γράμμα αυτό βρίσκεται στο οίκο Christie’s του Λονδίνου.