ΠΑΟ: Στο πλευρό των παλαιμάχων ο Βγενόπουλος

«Παρών» στην επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τους παλαίμαχους άσους του Τριφυλλιού, τους διαβεβαίωσε ότι εφόσον αναλάβουν τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας θα συνταχθεί μαζί τους συμμετέχοντας σε μελλοντικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου βάσει του ποσοστό του.

«Παρών» στην επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τους παλαίμαχους άσους του Τριφυλλιού, τους διαβεβαίωσε ότι εφόσον αναλάβουν τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας θα συνταχθεί μαζί τους συμμετέχοντας σε μελλοντικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου βάσει του ποσοστό του.

Επίσης, ο Mr. MIG σχετικά με το γήπεδο στον Βοτανικό και την εταιρεία ΓΗΠΕΛ παρέδωσε εγγράφως στον πρόεδρο των παλαιμάχων κ. Βασίλη Κωνσταντίνου «τη νομική θέση της ικανοποιητικής και χωρίς υπεκφυγές υλοποίησης της απαίτησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αναλάβει ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης πλήρως όλες τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις σχετικά με το γήπεδο του Βοτανικού», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι ζητεί ο Βγενόπουλος για το γήπεδο
Οπως προκύπτει από το έγγραφο του κ. Βγενόπουλου τρία είναι τα βασικά ζητήματα-όροι που θέτει προς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και αφορούν τις νομικές και οικονομικές ευθύνες του για το υπό κατασκευή γήπεδο στον Βοτανικό και τη ΓΗΠΕΛ:

«1. Εφόσον υπάρξουν αγωγές κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή της ΓΗΠΕΛ από εταιρείες του κ. Βωβού ή από οποιονδήποτε τρίτο, να αναλάβει την υποχρέωση να τις χειρισθεί, αφού είναι ο μόνος που έχει στοιχεία, μάρτυρες κ.λ.π. και να εγγυηθεί προσωπικά ότι ανεξαρτήτως εκβάσεως των σχετικών δικών ουδεμία επιβάρυνση των ΓΗΠΕΛ/ΠΑΕ θα προκύψει και αν προκύψει θα την αναλάβει ο ίδιος.

2. Να λυθούν αζημίως με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη οι οποιεσδήποτε συμβάσεις μεταξύ ΑΚΤΩΡ/Μπόμπολα και ΓΗΠΕΛ/ΠΑΕ. Οποιαδήποτε οφειλή προς ΑΚΤΩΡ/Μπόμπολα ή διεκδίκηση στο μέλλον από τις ΓΗΠΕΛ/ΠΑΕ να τις αναλάβει ο ίδιος με την προσωπική του εγγύηση.

3. Να καταθέσει για λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εναντίον του Δήμου Αθηναίων την σχετική αγωγή βάσει του εξωδίκου της 1-12-2010 διεκδικώντας το ποσόν των €25.927.100 και να εγγυηθεί με τραπεζική εγγυητική επιστολή ότι θα επιδικασθεί στην ΠΑΕ τουλάχιστον το ποσόν που έχει εκταμιεύσει συνολικά ως έξοδα για την υπόθεση του Βοτανικού. Το ποσόν αυτό θα προκύψει από έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της ΠΑΕ. Σε περίπτωση επιτυχούς ανταγωγής του Δήμου Αθηναίων κατά της ΠΑΕ η οποιαδήποτε οφειλή θα αναληφθεί από τον κ. Βαρδινογιάννη και η προαναφερθείσα τραπεζική εγγυητική επιστολή θα εγγυάται ότι θα επιστραφεί στην ΠΑΕ το ποσόν των συνολικών εξόδων της για την υπόθεση του Βοτανικού.

Η ανωτέρω συμφωνία και ως προς τα τρία σκέλη της πρέπει να γίνει μεταξύ του Γ. Βαρδινογιάννη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τρόπον νομικά δεσμευτικό και με κείμενα και εγγυήσεις της απολύτου κρίσης των δικηγόρων μας. Η τελευταία του θέση «δεν λογοδοτώ, δεν έχω καμία ευθύνη, πηγαίνετέ με στα δικαστήρια» μας υποχρεώνει να προφυλαχθούμε μήπως κάτι τέτοιο συμβεί και στο μέλλον. Π.χ. αν η αγωγή κατά του Δήμου Αθηναίων τελεσιδικήσει σε 5 χρόνια και δεν έχουμε τραπεζική εγγυητική επιστολή ώστε να πληρωθούμε δια της καταπτώσεως δεν είναι λογικό να περιμένουμε άλλα 5 χρόνια στρεφόμενοι κατά Γ. Βαρδινογιάννη αν αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του («πηγαίνετέ με στα δικαστήρια»)».

«Να αποφευχθούν φαινόμενα βίας»
Τέλος στη μεταξύ τους συνάντηση ο κ. Βγενόπουλος κάλεσε τις δόξες του παρελθόντος να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προς τους οπαδούς προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα βίας, τα οποία καταδίκασε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Βγενόπουλος:

«Συναντήθηκα σήμερα με αντιπροσωπεία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που έχουν αναλάβει μια προσπάθεια σωτηρίας του Συλλόγου. Αφού με ενημέρωσαν για τις εξελίξεις της προσπάθειάς τους, τοποθετήθηκα ως ακολούθως:

Κατ΄αρχήν τους εδήλωσα ότι, εφόσον μετά από τις συζητήσεις που θα κάνουν και με τους υπόλοιπους μετόχους αλλά και τους επιφανείς Παναθηναϊκούς που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του Συλλόγου, αποφασίσουν να αναλάβουν τη Διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα έχουν από εμένα την οικονομική στήριξη που μου αναλογεί και στην αποφασισθείσα αλλά και σε οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τους παρέδωσα εγγράφως τη νομική θέση της ικανοποιητικής και χωρίς υπεκφυγές υλοποίησης της απαίτησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αναλάβει ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης πλήρως όλες τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις σχετικά με το γήπεδο του Βοτανικού. Στο ίδιο θέμα τους εξήγησα ότι ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης δεν καλείται να πληρώσει χρήματα σε μένα ή στην ΠΑΕ (όπως διατείνεται η παραεπικοινωνία) αλλά μόνον να δώσει εγγυήσεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός λόγω της ευθύνης των χειρισμών του.

Επειδή τόσον εκείνοι όσο και εγώ, όπως και όλοι πραγματικοί Παναθηναϊκοί, θα είμαστε παρόντες και στην επόμενη μέρα του Συλλόγου, όποια και να είναι αυτή, τους συμβούλευσα να προσπαθήσουν να κρατηθούν μακριά από τον αδυσώπητο επικοινωνιακό πόλεμο που μαίνεται αυτή την περίοδο.

Τέλος τους κάλεσα να χρησιμοποιήσουν το κύρος και την επιρροή που διαθέτουν προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, οργανωμένους και μη, για να αποφευχθούν αυτή την κρίσιμη περίοδο φαινόμενα βίας έστω και φραστικής, τονίζοντας τους ότι αυτός είναι και ο μόνος κίνδυνος για το κύρος του Παναθηναϊκού και για την επόμενη μέρα. Ουδείς δικαιούται να προβαίνει σε φυσική ή φραστική βία εναντίον οποιουδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο».

Καλέσμα Πατέρα προς όλους τους μετόχους
Λίγο αργότερα οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού είχαν συνάντηση και με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλα Πατέρα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα βοηθήσει οικονομικά μόνο εφόσον συνδράμουν όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλομετόχου κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς μεταξύ των μετόχων επικρατεί ψυχροπολεμικό κλίμα…

«Οι μέτοχοι θα κινηθούν νομικά κατά του Ι. Βαρδινογιάννη»

Αλλωστε δεν λέει να κοπάσει η μετοχική διαμάχη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεταξύ του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Βγενόπουλου. Με αφορμή τη δημοσίευση της αγωγής που κατέθεσε η πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ εις βάρος του Mr MIG, ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος το πρωί της Δευτέρας (2/4) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται εκ νέου στον Τζίγγερ, στον οποίο επιρρίπτει τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η «πράσινη» ΠΑΕ, ενώ προαναγγέλλει πως σε περίπτωση πτώχευσης του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού, οι μέτοχοι μειοψηφίας θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για «την ικανοποίηση των νομικών τους αξιώσεων κατά του κ. Γ. Βαρδινογιάννη και των διοικήσεών του».

Αναλυτικά στη γραπτή δήλωση που έκανε ο κ. Βγενόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Κλασικό παράδειγμα έλλειψης δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι να δημοσιεύει μια εφημερίδα το περιεχόμενο μιας αγωγής με όλα, φυσικά, τα επιχειρήματα του ενάγοντος χωρίς να παρουσιάζονται τα επιχειρήματα του εναγομένου.

Σ’ αυτό το δημοσιογραφικό ολίσθημα προέβη δυστυχώς, εκτός από τις γνωστές φυλλάδες με τους υπόδικους εκδότες, και η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια ως μια εφημερίδα που μάχεται εναντίον κατεστημένων συμφερόντων με αντικειμενικότητα και δημοσιογραφική δεοντολογία συνεπώς το ολίσθημα αυτό πρέπει, καλόπιστα κατ’ αρχήν, να ερμηνευθεί ως λάθος (κανείς δεν είναι τέλειος, λάθη γίνονται).

Εάν είναι έτσι τότε όχι μόνον εγώ αλλά και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που έχουμε ταλαιπωρηθεί επί χρόνια από φασιστικές επικοινωνιακές πρακτικές περιμένουμε μια δημόσια συγνώμη.

Επί της ουσίας, το περιεχόμενο της αγωγής του κ. Γ. Βαρδινογιάννη, που έγινε μόνον για επικοινωνιακούς λόγους, στερείται σοβαρότητας και αυτό θα αποδειχθεί στα δικαστήρια και όχι στα media.

Η προσπάθεια όμως του κ. Γ. Βαρδινογιάννη να αποφύγει τις ευθύνες του για τη σημερινή κατάσταση πτώχευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω της επικοινωνίας δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη διότι αντίκειται στην κοινή λογική:

Είναι μέτοχος του 54%, τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε πάντα τον έλεγχο της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που διόριζε τις Διοικήσεις και ενέκρινε και υπέγραφε τους οικονομικούς προϋπολογισμούς και τους επίσημους ισολογισμούς, ενώ από την αρχή της πολυμετοχικότητας είχε δηλώσει και «εγγυητής» του Παναθηναϊκού. Κάτω από αυτές τις συνθήκες εάν τελικά πτωχεύσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οι μέτοχοι μειοψηφίας θα επιδιώξουν την ικανοποίηση των νομικών τους αξιώσεων κατά του κ. Γ. Βαρδινογιάννη και των Διοικήσεών του μέσω της Δικαιοσύνης».

Η απάντηση από το «Πρώτο Θέμα»

Αναφορικά με όσα καταλόγισε ο κ. Βγενόπουλος για τη δημοσίευση της αγωγής της πλευράς Βαρδινογιάννη από το «Πρώτο Θέμα», η εφημερίδα εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση με την οποία τονίζει τα ακόλουθα: «Ο κ. Βγενόπουλος έχει ένα μικρό… κενό μνήμης. Την Παρασκευή το μεσημέρι, δυο ημέρες προ της εκδόσεως της εφημερίδας, ο συντάκτης μας κ. Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης, που κατ’ επανάληψη έχει μιλήσει μαζί του για θέματα του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα), τον πήρε στο τηλέφωνο και του ζήτησε την άποψη του για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ. Από την αρχή του έκανε γνωστό ότι η εφημερίδα πρόκειται να δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ στην επικείμενη έκδοση της Κυριακής.

Ο κ. Βγενόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικώς επί 15 λεπτά με τον κ. Μπουσμπουρέλη, κάτι το οποίο μπορεί και να αποδειχθεί εύκολα.

Ζήτησε από τον δημοσιογράφο να τηρήσει το «off the record» και να μην δημοσιοποιήσει τίποτα τουλάχιστον «εντός εισαγωγικών στο όνομα του κ. Βγενόπουλου». Παρά ταύτα ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε συμπεριέλαβε τις απόψεις της πλευράς Βγενόπουλου όπως βεβαίως και εκείνες της πλευράς Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Βγενόπουλος ενοχλήθηκε διότι το «Θέμα» δημοσίευσε την αγωγή του κ. Βαρδινογιάννη εναντίον του. Η αγωγή αποτελεί ένα στοιχείο του ευρύτερου ρεπορτάζ και δεν μπορεί να μπει στην λογική της «ειδικής διασταύρωσης». Αν υπήρχε ή αν υπάρξει στο μέλλον οποιαδήποτε αναλυτική απάντηση στην αγωγή Βαρδινογιάννη από την πλευρά του κ. Βγενόπουλου με την μορφή ανταγωγής, μήνυσης ή εκτενούς δήλωσης, είναι αυτονόητο ότι θα δημοσιευθεί.

Εμείς κ. Βγενόπουλε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν δεχόμαστε από κανένα , γιατί έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι την σεβόμαστε πλήρως και εσείς το γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους. Συνεπώς αν κάποιος θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγνώμη αυτός θα πρέπει να είναι ο κ. Βγενόπουλος. Αυτά για σήμερα κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk