Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία από ιδιοκτήτες ταξί κατά του νόμου Βορίδη

Έντονες είναι οι αντιδράσεις ιδιοκτητών ταξί σε διάφορες περιοχές της χώρας για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις ιδιοκτητών ταξί σε διάφορες περιοχές της χώρας για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο Ιδιοκτητών «Ο Ερμής» πραγματοποιεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας 24ωρη απεργία, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης τρεις ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου «Ο Ερμής», οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν, μεταξύ άλλων, να διατηρηθεί ο νόμος 3109 με τον οποίο συστήθηκαν οι εταιρείες τους, να μειωθεί ο αριθμός των νεοεκδιδόμενων αδειών ειδικής μίσθωσης για τη Θεσσαλονίκη, να μειωθούν τα πρόστιμα που προέρχονται από παραβάσεις και να μην κλητεύονται από την Τροχαία οδηγοί ταξί μέχρις ότου δοθούν νέοι χώροι στάθμευσης.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους κατά τη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν εντός της ημέρας.

Στο Ηράκλειο, τρεις ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, καταγγέλλοντας ότι ο νόμος Βορίδη τούς αφαιρεί το δικαίωμα να εργαστούν σε τουριστικές περιοχές, σε αντίθεση με τα ταξί της πόλης του Ηρακλείου.

Τα επαρχιακά σωματεία του νομού Ηρακλείου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους τρεις απεργούς συναδέλφους τους – μεταξύ των οποίων και ένας 70χρονος με σοβαρά προβλήματα υγείας – και προχώρησαν σε κινητοποίηση αφήνοντας χωρίς ταξί έως την Τρίτη την ενδοχώρα του νομού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk