Κατατέθηκαν οι τροπολογίες για τη λαθρομετανάστευση

Κατατέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι τροπολογίες που αφορούν στη λαθρομετανάστευση. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις προβλέπεται η δυνατότητα κράτησης για τους αλλοδαπούς είτε αυτοί ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα είτε όχι, εφόσον συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία

Κατατέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι τροπολογίες που αφορούν στη λαθρομετανάστευση. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις προβλέπεται η δυνατότητα κράτησης για τους αλλοδαπούς είτε αυτοί ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα είτε όχι, εφόσον συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Προσδιορίζονται τα λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθιερώνεται η υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας των πασχόντων και των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθιερώνονται περιορισμοί στην απασχόληση ατόμων με λοιμώδη νοσήματα, υποχρεώσεις για τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση περιστατικών λοιμωδών νοσημάτων, προδιαγραφές και απαιτήσεις ώστε οι χώροι διαβίωσης των μεταναστών να πληρούν επαρκείς χώρους υγιεινής και επιβάλλονται περιορισμοί στη χρήση χώρων.

Επίσης στις διατάξεις που αφορούν στην απέλαση μεταναστών προστίθεται και η εξής: «Η διοικητική απέλαση αλλοδαπού επιτρέπεται εφόσον η παρουσία του στο ελληνικό έδαφος είναι επικίνδυνη και αρνείται να συμμορφωθεί προς τα μέτρα που καθορίζονται από τις ιατρικές αρχές για την προστασία της, αν και του έχει παρασχεθεί η απαραίτητη πληροφόρηση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk