«Σπίθα»: Ψηφίστε αντιμνημονιακές δυνάμεις

Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τις συνεπέστερες αντιμνημονιακές δυνάμεις, αποφεύγοντας το λευκό, το άκυρο και την αποχή, καλεί τους ‘Ελληνες πολίτες το Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών «Σπίθα», που ιδρύθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τις συνεπέστερες αντιμνημονιακές δυνάμεις, αποφεύγοντας το λευκό, το άκυρο και την αποχή, καλεί τους ‘Ελληνες πολίτες το Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών «Σπίθα», που ιδρύθηκε από
τον Μίκη Θεοδωράκη.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπογραμμίζει, με απόφασή του, ότι η τρόικα επιχειρεί, μετά τον οικονομικό (Μνημόνιο) και τον νομικό (Δανειακή σύμβαση) «αφοπλισμό» της Ελλάδας, και τον πολιτικό αφοπλισμό του ελληνικού λαού, μέσω της υπερψήφισης των «μνημονιακών κομμάτων». Υπό τις συνθήκες αυτές, εκτιμά, οι εκλογές τείνουν να προσλάβουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο.

Η απόφαση χαρακτηρίζει επίσης «ιστορικές» τις ευθύνες των κομμάτων, κινημάτων και ατόμων που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να συγκροτήσουν ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και καταλήγει: «Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν
μαζικά το κόμμα, κίνημα ή σχηματισμό που θεωρούν ότι έχει την πιο συνεπή αντιμνημονιακή στάση στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Η αποχή, το λευκό και το άκυρο ευνοούν τα κόμματα του μνημονίου».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk