Γερουλάνος: Ο Παπανδρέου είναι τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξη

Την Δευτέρα 2/4/2012 ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Άρη Ραβανό και Γιώργο Παπαχρήστο (καθημερινά 11.00-12.00)

Την Δευτέρα 2/4/2012 ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Άρη Ραβανό και Γιώργο Παπαχρήστο (καθημερινά 11.00-12.00)

Θα είστε υποψήφιος στις εθνικές εκλογές;

«Αυτό θα το κρίνει το κόμμα διότι η τελική απόφαση είναι πάντα του κόμματος. Όπως ξέρετε την τελευταία φορά ήμουν υποψήφιος στο Επικρατείας, οπότε τώρα περιμένω και την απόφαση του κόμματος που μπορώ να προσφέρω καλύτερα. Ο δικός μου φυσικός χώρος είναι η Α’ Αθήνας. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ δούλεψα αλλά, όπως σας είπα, είμαι στη διάθεση του κόμματος για όπου εκείνο κρίνει ότι μπορώ να φανώ πιο χρήσιμος».

Μπορεί να μην είστε καν υποψήφιος

«Εγώ θα ήθελα να είμαι υποψήφιος αλλά, βεβαίως, αυτό κρίνεται επίσης, από το κίνημα».

Εκτιμάτε ότι μπορεί μετεκλογικά να υπάρξει και πάλι μια κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό το οποίο έχει βγει από την μεριά της Νέας Δημοκρατίας και δη των υπουργών της, που έχει στηρίξει είναι ένα πάρα πολύ ακέραιο στίγμα για το πως θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα Δείτε τις αποφάσεις του κ Βορίδη και του κ Μπαμπινιώτη στα δύο τους υπουργεία για να καταλάβετε με τι θα μοιάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι μια κυβέρνηση με εντελώς σκυμμένο το κεφάλι στις συντεχνίες πο6υ θα υπηρετεί οποιαδήποτε μικροσυμφέρον την πιέζει. Δεν θα έχει ούτε το σθένος ούτε το πολιτικό κύρος εκείνο το οποίο χρειάζεται σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, να πεις τα δύσκολα όχι που έχεις να πεις και να κυβερνήσεις αυτό τον τόπο. Οι ψηφοφόροι ξέρουν πολύ καλά ότι όλους δεν μπορείς να τους εξυπηρετήσεις οπότε πάλι θα έχεις μια κυβέρνηση που αντί να κοιτάζει το εθνικό συμφέρον θα κοιτάει πως θα εξυπηρετήσει τους δικούς της ανθρώπους. Οι κυβερνήσεις συνεργασίες ,λοιπόν, λειτουργούν άμα οι προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που θα ενταχθούν στη κυβέρνηση είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες». {{{ moto }}}

Ακούστε το ηχητικό

Για τον Γ. Παπανδρέου

«Αυτό το οποίο όλοι, νομίζω, παραδέχονται είναι ότι ο Γ Παπανδρέου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στη πιο δύσκολη περίοδο .Κι ότι αυτό πέρασε. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έπρεπε να παρθούν διάφορες αποφάσεις τις οποίες κανένας πολιτικός δεν θέλει να θέλει πάρει Ούτε κανένας πολιτικός θέλει να μειώσει συντάξεις και μισθούς. Ούτε κανείς θέλει να απομυζήσει την οικονομία από την ρευστότητα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Ήταν όμως αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν για να γλιτώσει η χώρα από την χρεοκοπία και για να μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της και τις συντάξεις.

Αυτό όλος ο κόσμος, νομίζω το καταλαβαίνει παρότι, βεβαίως, στο Γ Παπανδρέου βλέπουν έναν άνθρωπο στον οποίο θέλουν να εκφράσουν την οργή τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Γ Παπανδρέου δεν είναι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξη και δεν μπορεί να την υπηρετήσει κι εντός των τειχών της παράταξης και στο εξωτερικό στο όποίο έχει ακόμη πολύ μεγάλο κύρος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk