Ούτε για έξοδα διαμονής και σίτιση στην Παιανία!

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναγκάζει τους Πράσινους να ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς επί του παρόντος στο ταμείο του συλλόγου δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη διαμονή της ομάδας σε ξενοδοχείο της Τρίπολης για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Αστέρα τη Μ. Τετάρτη (11/4). Αντιθέτως, η απελθούσα διοίκηση της ΠΑΕ είχε φροντίσει να μην υπάρξουν προβλήματα στο πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι του Παναθηναϊκού, τις περίφημες ακαδημίες της Παιανίας (απ’ όπου και η φωτογραφία).

Ούτε για έξοδα διαμονής και σίτιση στην Παιανία! | tovima.gr
Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναγκάζει τους Πράσινους να ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς επί του παρόντος στο ταμείο του συλλόγου δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη διαμονή της ομάδας σε ξενοδοχείο της Τρίπολης για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Αστέρα τη Μ. Τετάρτη (11/4). Αντιθέτως, η απελθούσα διοίκηση της ΠΑΕ είχε φροντίσει να μην υπάρξουν προβλήματα στο πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι του Παναθηναϊκού, τις περίφημες ακαδημίες της Παιανίας (απ’ όπου και η φωτογραφία). Μολονότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξαν αναφορές στον Τύπο για ενημέρωση από την ΠΑΕ προς τους νεαρούς παίκτες ότι από τον Απρίλιο δεν θα υπήρχε η δυνατότητα σίτισης στις εγκαταστάσεις της ομάδας λόγω έλλειψης χρημάτων, οι υπεύθυνοι των ακαδημιών διευκρίνιζαν ότι όλα είναι εξασφαλισμένα ως το τέλος της σεζόν, ακόμη και τα δύο ταξίδια που πρέπει να γίνουν για τα τουρνουά του Αμστερνταμ και της Βουδαπέστης. Αυτό βεβαίως δεν αλλάζει (ούτε και βελτιώνει) τις ντροπιαστικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για έναν σπουδαίο σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός, αφού πλέον μετά τα περισσότερα αθλήματα-τμήματα του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, διάγει ημέρες… φυτοζωίας και το ποδοσφαιρικό Τριφύλλι.

Μπροστάρης για την υπεξαίρεση
Ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος είναι ο άνθρωπος που επί σειρά ετών έχει πάρει (συνεπικουρούμενος ασφαλώς από τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος άλλωστε του είχε δώσει ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ τη σχετική εντολή να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες) προσωπικά την υπόθεση με την υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τον Μάκη Ψωμιάδη. Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι χάρη (κυρίως) σε δικούς του χειρισμούς η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή μπορεί να ελπίζει σε επιστροφή χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από το ταμείο της ΠΑΕ. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες εγείρονται και κάμποσα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του κ. Οικονομόπουλου στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, από τη στιγμή μάλιστα που ως αντιπρόεδρος έχει λόγο και σε καίριες αποφάσεις.

Η καχυποψία των Supporters
Είναι κοινό μυστικό στα ενδότερα των Σπάτων (όπου η ίντριγκα και η σπέκουλα βρίσκουν ξανά το πλέον πρόσφορο έδαφος!) ότι η παρουσία του εν λόγω δικηγόρου προκαλεί ενόχληση σε αρκετούς. Ειδικά στις τάξεις των Supporters, υψηλόβαθμα στελέχη των οποίων υποπτεύονται ότι ο νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ δεν δρα ως «μπροστινός» του κ. Νικολαΐδη και ψάχνουν αν πίσω του υφίσταται κάποιο άλλο πρόσωπο. Τον κατηγορούν μάλιστα ανοιχτά για πρωτοβουλίες αντίθετες με αποφάσεις του ΔΣ της ΠΑΕ και δίχως να ενημερώνει τον νυν πρόεδρό της Ανδρέα Δημητρέλο. Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που η δράση του κ. Οικονομόπουλου γεννά ερωτήματα, καλό θα ήταν αυτά να ξεκαθαριστούν. Η καχυποψία και οι πισώπλατες μουρμούρες δεν εξυπηρετούν σε κάτι, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο όπου η ΠΑΕ φυτοζωεί και προσπαθεί από κάπου να πιαστεί για τη σωτηρία της.

Γιατί δεν έθεσαν βέτο στην αρχή;
Μεγάλο μπλέξιμο στον φιλέ της Α1 βόλεϊ ανδρών προκάλεσε η προσφυγή Ολυμπιακού και ΕΑ Πατρών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) από την οποία ζητείται να αποβάλει τον Ηρακλή (πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και φαβορί για τον τίτλο) για χρέη 18,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και παράτυπες μεταγραφές. Μεγάλα όμως είναι και τα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των προσφυγών. Τώρα ανακάλυψαν οι προσφυγόντες τα φάουλ του Ηρακλή; Οταν στις αρχές του φθινοπώρου η ΕΣΑΠ (διοργανώτρια του πρωταθλήματος) και σύσσωμα τα σωματεία συμφώνησαν να δώσει η ΕΕΑ άδεια στον Γηραιό προκειμένου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και τότε το χρέος των Θεσσαλονικέων υπήρχε και το γνώριζαν όλοι. Γιατί λοιπόν όχι μόνο δεν έθεσαν βέτο αλλά ουσιαστικά ζήτησαν την αδειοδότηση του Ηρακλή;

Θα τιμωρηθεί και η ΕΕΑ;
Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με την παρέμβαση του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή, ο οποίος έστειλε προς την ΕΕΑ έγγραφο ζητώντας «να διενεργήσει έκτακτο έλεγχο, για το σύνολο των θεμάτων που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος, σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες (σ.σ.: 11 τον αριθμό) που μετέχουν στη Volley League και να εφαρμοστεί ο νόμος, όπου συντρέχει περίπτωση». Πέρα από το νέο κομφούζιο, αφού οι διαδικασίες ελέγχου υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν πάνω από έναν μήνα, τίθεται το πολύ απλό ερώτημα: Αν τυχόν αποκαλυφθούν (εκ των υστέρων) παρανομίες και παρατυπίες στην αρχική αδειοδότηση των ομάδων, τότε αυτά που πρέπει να τιμωρηθούν πρώτα δεν είναι τα μέλη της ΕΕΑ που χορήγησαν στις εν λόγω ομάδες τα πιστοποιητικά νομιμότητας για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα;

Μείον το ταμείον για ΟΑΚΑ, ΣΕΦ
Μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2009 είναι οι επιχορηγήσεις που θα εισπράξουν από τον κρατικό κορβανά τα δύο μεγάλα αθλητικά κέντρα της Αττικής. Το 2012 στο ταμείο του ΟΑΚΑ θα εισρεύσουν 11,25 εκατ. ευρώ, αντί 22 εκατ. ευρώ το 2009 και 18,59 εκατ. ευρώ το 2010. Αντιστοίχως το 2012 στο ταμείο του ΣΕΦ θα εισρεύσουν 5,1 εκατ. ευρώ, αντί 11,6 εκατ. ευρώ το 2009 και 8 εκατ. ευρώ το 2010. Καιρός είναι να αναζητήσουν οι διοικήσεις των δύο σταδίων τρόπους να μετατρέψουν σε κερδοφόρα τα δύο αθλητικά στολίδια της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας. Διαφορετικά ας αναλάβουν οι ομάδες που αγωνίζονται σε αυτά εξ ολοκλήρου τα έξοδα λειτουργίας τους.

***
Ο μεγαλύτερος πολέμιος της χρήσης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο ήταν ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ (δεξιά στη φωτογραφία). Τουλάχιστον ώσπου να ανταγωνιστούν αρκετές εταιρείες για το ποια θα πάρει την αποκλειστικότητα και θα πουλήσει σε όλα τα γήπεδα του πλανήτη τα μηχανήματά της που θα ειδοποιούν τους διαιτητές αν πέρασε ή όχι η μπάλα τη γραμμή του τέρματος. Από τη στιγμή που η χρήση τεχνολογίας μπορεί να «δημιουργεί» τζίρους ο ελβετός παράγοντας άρχισε τις δηλώσεις τύπου «δεν θέλω να ξαναδώ φάση σαν το γκολ του Λάμπαρντ που ουδέποτε μέτρησε εναντίον της Γερμανίας στο πρόσφατο Μουντιάλ»!..
***
Αντιθέτως, έχει στυλώσει τα πόδια ο γάλλος πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί. Οπως δήλωσε μάλιστα ο (αντ’ αυτού) γενικός γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο «δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία στις διοργανώσεις μας. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιο σύστημα θα εγκριθεί, πόσο πολύπλοκο είναι, και ακολούθως θα το εξετάσει η δική μας Εκτελεστική Επιτροπή». Παράλληλα ο κ. Ινφαντίνο εξέφρασε τον προβληματισμό του για το Euro 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία με τη συμμετοχή 24 ομάδων τονίζοντας: «Η τελική φάση θα είναι εξαιρετική, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι τα προκριματικά δεν θα έχουν κανένα ενδιαφέρον, αφού όλοι οι καλοί θα προκριθούν»…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk