O δάσκαλος ήρθε στην Αθήνα για ένα μενού που μυρίζει θάλασσα και υλοποιείται από τον αγαπημένο του μαθητή Jean-Charles Μetayer, σεφ του Premiere.
Προλαβαίνετε να κλείσετε τραπέζι στο Premiere, αδράχνοντας την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη μαγειρική τέχνη όπως εκφράζεται από έναν πραγματικά ταλαντούχο στα περί των ιχθύων σεφ. Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι, πάντως ο
Le Divellec είναι ο μοναδικός σεφ που πήρε αστέρια μαγειρεύοντας αποκλειστικά ψάρι. Και δεν μιλάω για σούσι.
Την Παρασκευή, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε την κουζίνα του με θέα την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, αν και οφείλω να ομολογήσω ότι η γοητεία των πιάτων δεν μου άφησε μεγάλο περιθώριο να κοιτάξω κάπου αλλού πέρα από το τραπέζι μας.
Το ξεκίνημα του δείπνου με 2 εξαιρετικά ελαιόλαδα, το κρητικό Biolea και το πελοποννησιακό Λακωνικό Λιοτρίβι παρέα με φρεσκοψημένα ψωμάκια διαφορετικών λογιών πολύ μου άνοιξαν την όρεξη – όχι ότι έπασχε δηλαδή.
ΤΙ φάγαμε; Δεν πήραμε τα προτεινόμενα μενού (αυτό των 6 πιάτων κοστίζει 75 ευρώ, ενώ των 4 πιάτων 55 ευρώ). Προτιμήσαμε μια παραγγελία α λα καρτ και έτσι καταλήξαμε στα κάτωθι.
Το σουβλάκι Jacques Le Divellec, με φουαγκρά, καλκάνι και σάλτσα από γλυκό σαμιώτικο κρασί. Διακριτές γεύσεις, άψογη αντιμετώπιση τόσο του φουαγκρά όσο και του ψαριού.
Τα χτένια με σάλτσα αρωματικών και χαβιάρι Avruga. Η απίστευτη γοητεία της απλότητας.
Το λαβράκι σε κρούστα χοντρού αλατιού αρωματισμένου με καπνό. Αρώματα θάλασσας, ζουμερή σάρκα, άριστο ψήσιμο.
Το τουρνεντό τόνου Ρασίν με γκρατιναρισμένο λαγόχορτο. Μακράν το νοστιμότερο πιάτο της βραδιάς. Η γεύση του παραμένει στο στόμα μου και θα ήθελα να ξαναπάω σήμερα για να το απολαύσω άλλη μια φορά. Αρωματικό, με τραγανή κρούστα και τόσο ζουμερή σάρκα, ένας μικρός επίγειος παράδεισος.
Στο σέρβις τώρα, πήραμε χαρά μεγάλη. Μια γνώριμη φυσιογνωμία στην πόρτα επιβεβαίωσε ότι η βραδιά θα κυλούσε υπέροχα. Ο Γιώργος Σπύρου, άλλοτε σομελιέ του Βαρούλκου, βρισκόταν στη σάλα του Premiere. Αφεθήκαμε στα ικανά χέρια του όσον αφορά τις επιλογές των κρασιών και εκείνος επέλεξε εξαιρετικά κρασιά σε ποτήρι από τον ελληνικό αμπελώνα για να ταιριάξει τα πιάτα μας. Η σιγουριά, το χαμόγελο και η ευγένειά του, μαζί με τις σωστές επιλογές του, ανέβασαν ακόμη περισσότερο την ικανοποίησή μας.
Η συνολική εικόνα είναι πολύ καλή, η κουζίνα που ο νεαρός αλλά ικανότατος σεφ
Jean–Charles Μetayer προτείνει είναι πολύ του γούστου μας, θα ξαναπάμε σίγουρα.
Μία μόνο μικρή ένσταση, αίσθηση περισσότερο, ότι οι άνθρωποι του σέρβις έχουν μια μάλλον ξενοδοχειακή αντίληψη περί του θέματος, αλλά θα επανέλθουμε σ’ αυτό.
Επίσης η κάρτα των κρασιών δεν είναι εναρμονισμένη με τις θαλασσινές γεύσεις του Metayer, αλλά μάθαμε ότι βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής, οπότε περιμένουμε.
Επίσης, για να σας προλάβω, το εστιατόριο δεν είναι φθηνό, όμως η σχέση τιμής ποιότητας είναι εξαιρετική. Δεν πρόκειται για το εστιατόριο της κάθε ημέρας, αλλά για μια εξαιρετική επιλογή όταν και εφόσον μπορούμε να αντέξουμε ένα δείπνο υψηλών, γενικώς, απαιτήσεων.
(Λεωφ. Συγγρού 89-93, Νέος Κόσμος, κρατήσεις στο 210 9206777 και στο 210 92069812