Τα φρέσκα και χωρίς να σε λιγώνουν γλυκά είναι τα σταθερά πράγματα που θα βρεις στο Chocolat όλο τον χρόνο. Εκείνα που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή είναι τα δώρα. Διακοσμητικά, κηροπήγια, μπισκοτιέρες, κουτάκια, μέχρι και θήκες για χαρτοπετσέτες, όλα όμως πάνε με το κατιτίς τους.

Δώρα γεμάτα σοκολατάκια, κανένα ίδιο με το άλλο καθώς όλα συσκευάζονται ξεχωριστά στο χέρι από την κυρία της επιχείρησης. Τώρα το Πάσχα, το Chocolat γέμισε με κουνέλια, πασχαλίτσες και κοτόπουλα σε όλα τα μεγέθη και χρώματα. Κάποια κρύβουν μέσα τους σοκολατένιες εκπλήξεις, κάποια άλλα κουβαλούν στο τσουβαλάκι τους μικρά αβγά.

Τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου παρασκευάζονται σε δικό τους εργαστήριο, διά χειρός του συζύγου με πάντα προσεγμένες ύλες. Σοκολατόπιτες, τάρτες σοκολάτας και προφιτερόλ γίνονται ανάρπαστα.

Θα πρότεινα να δοκιμάσετε απαξάπαντος το αφράτο πολίτικο τσουρέκι – ιδανικά βουτώντας το σε γάλα ή ζεσταίνοντας φέτες στην τοστιέρα, θα με θυμηθείτε. Στο σπίτι το τρώω και παρέα με παλαιωμένη κρητική γραβιέρα.

Οσο για τα πασχαλινά και τα σμυρναίικα κουλουράκια, αν ισχυρισθείτε σε άλλους ότι τα φτιάξατε οι ίδιοι, το πιθανότερο είναι να σας πιστέψουν, καθώς η πορτοκαλένια γεύση και η τραγανή υφή τους μόνο από τον φούρνο της μαμάς θα μπορούσαν να έχουν βγει.

Βεΐκου 32, Γαλάτσι, τηλ. 210 2133414