Πρόθυμος να συμμετάσχει στο θέατρο του παραλόγου της Α1 βόλεϊ ανδρών εμφανίστηκε να είναι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής. Πριν από λίγη ώρα απέστειλε προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έγγραφο με το οποίο της ζητάει να διενεργήσει έκτακτο έλεγχο για τυχόν παραβάσεις για το σύνολο των θεμάτων που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος, σε όλες τις ομάδες (έντεκα) που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών. Με την εντολή αυτή, που αγνοεί παντελώς την υποχρέωση να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέχρι 30 Απριλίου, ο κ. Μπιτσαξής βάζει νέα βόμβα στο πρωτάθλημα αφού οι διαδικασίες ελέγχου υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν πάνω από ένα μήνα.
Στην επιστολή του ο ΓΓΑ αναφέρει: «Εν όψει των όσων διαδραματίζονται στο Πρωτάθλημα της Volley League, κατ’ άρθρο 77 παρ. 1 και 77 Α παρ. 1θ΄του Ν. 2725/99, παρακαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να διενεργήσει έκτακτο έλεγχο, για το σύνολο των θεμάτων που άπτονται στο δημόσιο συμφέρον, σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που μετέχουν στην Volley League και να εφαρμοστεί ο νόμος, όπου συντρέχει περίπτωση. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως και εσείς έχετε υποστηρίξει, είναι θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και όχι όργανο αναγόρευσης πρωταθλητών ή αγωνιστικής κατάταξης ομάδων, όπως δυστυχώς φαίνεται να θεωρούν ορισμένοι κύκλοι του Βόλεϊ».
Ο κ. Μπιτσαξής όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΓΓΑ «είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη και ζήτησε από την Ομοσπονδία να πάρει θέση το συντομότερο δυνατό, επί του ερωτήματος αν υφίστανται οι προϋποθέσεις διενέργειας Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ στην Ελλάδα».
Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα στον χώρο του βόλεϊ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας (ΕΟΠΕ) κ. Αχιλλέας Μαυρομμάτης κάλεσε σε συνάντηση, την Πέμπτη, τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ κ. Παντελή Ταρνατόρο προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.