Η πρεμιέρα της «Κρητικοπούλας»

Η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου παραστάσεων της κωμικής όπερας του Σπύρου Σαμάρα (1861-1917) «Η Κρητικοπούλα», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, έγινε προ ολίγων ημερών στο θέατρο Ολύμπια.

Η μυθολογία της Κρήτης, αλλά και η διαχρονικότητα των καταστάσεων έφεραν πιο κοντά στο σήμερα το έργο αυτό, το οποίο γράφτηκε σχεδόν πριν από έναν αιώνα και αναβίωσε για πρώτη φορά μετά από 80 στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο λόγος για το έργο που παντρεύει ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορούς, όπως ο πεντοζάλης με ευρωπαϊκή μουσική και χορούς όπως το βαλς.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Πέτρος Ζούλιας τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Αναστασία Αρσένη, οι φωτισμοί είναι της Κατερίνας Μαραγκουδάκη και η χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου.

Η ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Βράνου ερμήνευσε το έργο με συνέπεια και ζωντάνια, ενώ η χορωδία ήταν υπό τη διεύθυνση των Νίκου Βασιλείου και Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Η Γεωργία Ηλιοπούλου στον ρόλο της Κρητικοπούλας, η Μαρία Μητσοπούλου στον ρόλο της Κοντέσας και η Τζούλια Σουγκλάκου ως Δούκισσα δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην πρόζα και το τραγούδι. Μαζί τους ο Γιώργος Ματθαιακάκης στον ρόλο του Δούκα, ο Γιάννης Χριστόπουλος στον ρόλο του Παύλου και ο Κωστής Ρασιδάκης ως Φουρλάνος. Οι Δημήτρης Σιγαλός και Παύλος Μαρόπουλος συμπλήρωσαν το σύνολο με τις ερμηνείες τους.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 30 Μαρτίου και στις 6, 7, 20, 21, 22, 29 Απριλίου 2012.

INFO:

Προπώληση εισιτηρίων από τα Ταμεία τoυ θεάτρου «Ολύμπια» (Ακαδημίας 59-61), Αθήνα. Καθημερινά 9.00–21.00

Τηλ. πωλήσεις: 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725

Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης

Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk