Υλικά για ένα ταψί 25×30
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεμένο με 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη και στυμμένη
3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 ποτήρι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα, σκόνη
λίγο έ.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε με την κολοκύθα.
Προσθέτουμε τα αβγά, τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και αναμειγνύουμε τα υλικά ώσπου να ενωθούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 25Χ30 και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε την πίτα για περίπου 25-30 λεπτά.
Tips
-Η κολοκύθα πρέπει να είναι καλά στυμμένη ώστε να μην έχει κρατήσει καθόλου υγρά.
-Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό ποτήρι ζάχαρη με μισό ποτήρι ξανθές σταφίδες.