Ενα απρόσμενο δώρο δέχθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον πρόεδρο της Aegean Airlines κ. Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος προσφέρει στους Πράσινους άτοκο δάνειο 500.000 ευρώ προκειμένου να ενισχύσει το Τριφύλλι στην προσπάθεια που κάνει για να ξεπεράσει την παρούσα οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει.

Το δάνειο του κ. Βασιλάκη προς την ΠΑΕ αποκάλυψε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας. Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟ, τα μέλη του ΔΣ ενέκριναν παμψηφεί την αποδοχή του εν λόγω δανείου, όπως επίσης και τις 750.000 ευρώ της δανειοδότησης του μετόχου της ΠΑΕ κ. Αδαμάντιου Πολέμη, ο οποίος μη θέλοντας να αυξήσει σημαντικά το μετοχικό ποσοστό του, προ ημερών κατέθεσε στον λογαριασμό της ΠΑΕ ποσό ύψους 250.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στις μετοχές του (1,5%) και άλλες 750.000 ευρώ υπό τη μορφή δανείου. Υπενθυμίζεται ότι οι Πράσινοι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχουν αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο αποκλεισμού από τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν (ήδη οι δύο πρώην παίκτες του Τριφυλλιού Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ντάνι Φερνάντεζ στους οποίους η ΠΑΕ όφειλε χρήματα, αποδέχθηκαν τον διακονισμό που τους πρότεινε η πλευρά του Τριφυλλιού).

Οπως διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια του ΔΣ και τα δύο δάνεια είναι άτοκα και θα πρέπει να έχουν αποπληρωθεί εντός δύο ετών. Συνολικά στο ταμείο της ΠΑΕ μέχρι στιγμής έχουν εισρεύσει περίπου 3,2 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 1,7 εκατ. ευρώ του δεύτερου τη τάξει μετόχου κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, στο 1 εκατ. ευρώ του κ. Πολέμη και στις 500.000 ευρώ του κ. Βασιλάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Γόντικας μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε ότι «το Δ.Σ. ενέκρινε τις δανειακές συμβάσεις. Τη μία του κ. Πολέμη και την άλλη του Θοδωρή Βασιλάκη. Τα κείμενα των συμβάσεων θα επιστρέψουν στο Δ.Σ. για έγκριση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει καταρχήν έγκριση. Τα δάνεια είναι άτοκα, θέλω να το τονίσω γιατί έχουν γραφτεί πολλά. Εχω επικοινωνήσει με τον κ. Βασιλάκη, θέλω να τον ευχαριστήσω. Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω ποσά, είναι περίπου 500.000 ευρώ».

Αναφερθείς στο επερχόμενο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ο κ. Γόντικας είπε: «Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για θέματα ασφαλείας του ντέρμπι, μετά από τις συναντήσεις που είχαν οι υπεύθυνοι με την αστυνομία. Αυτό που θέλουμε από τον κόσμο είναι να στηρίξει την ομάδα, να αποφύγει ό,τι μπορεί να είναι αρνητικό για τους στόχους και να βοηθήσει τους παίκτες να φτάσουν στη νίκη. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν περισσότερο από τον καθένα τη σημασία του αγώνα. Θα πρέπει να δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι».