Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής (Τρίτη 14/3) βραδιάς των επαναληπτικών της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο Μάριο Γκόμεζ της Μπάγερν που πέτυχε τέσσερα γκολ στο ευρύ 7-0 με το οποίο σκόρπισαν οι βαυαροί της ελπίδες της Βασιλείας για ολοκλήρωση του «θαύματος» (η ελβετική ομάδα είχε κερδίσει 1-0 στο πρώτο ματς), ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη επίδραση είχε το ένα και μοναδικό γκολ του Μπραντάο.

Ο επιθετικός της Μαρσέιγ ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Ιντερ στο «Μεάτσα» στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού, ουσιαστικά υπέγραψε την πρόκριση της γαλλικής ομάδας, καθώς είχε επικρατήσει 1-0 στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας πριν από δύο εβδομάδες. Ετσι το πέναλτι – γκολ του Πατσίνι ακριβώς με τη λήξη του επαναληπτικού απλώς έδωσε μια τιμητική, αλλά ανούσια, νίκη (2-1) στους Νερατζούρι.

«Δεν είδα που πήγε η μπάλα όταν χτύπησε στην πλάτη μου» παραδέχτηκε ο βραζιλιάνος άσος της Μαρσέιγ. «Γύρισα και την είδα μπροστά στα πόδια μου, οπότε απλά σούταρα από ένστικτο» πρόσθεσε ο Μπραντάο αναφερόμενος στο «χρυσό» γκολ που έστειλε τη Μαρσέιγ στα προημιτελικά. Εκεί θα απουσιάσει ο τερματοφύλακας της γαλλικής ομάδας Μανταντά, ο οποίος αποβλήθηκε στη φάση του πέναλτι.

Από την πλευρά του ο Μάριο Γκόμεζ της Μπάγερν σημείωσε ότι «δεν είμαι τόσο καλός όσο ο Μέσι» αναφερόμενος στα πέντε γκολ του Αργεντινού επιθετικού της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν μια εβδομάδα νωρίτερα! «Στην κλήρωση θα βρίσκονται κορυφαίες ομάδες, ωστόσο όταν παίζουμε έτσι δεν φοβόμαστε κανέναν, αυτοί θα πρέπει να μας φοβούνται» είπε ο σούπερ σταρ των βαυαρών Φρανκ Ριμπερί.

Η κλήρωση των προημιτελικά θα γίνει την Παρασκευή (16/3) στη Νυών της Ελβετίας. Οπως είναι γνωστό στα προημιτελικά έχουν ήδη προκριθεί η επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν, η κάτοχος του τροπαίου Μπαρτσελόνα, η τετράκις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου, η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπενφίκα και ο «πρωτάρης» τόσο μακριά στη διοργάνωση ΑΠΟΕΛ.

Την οκτάδα θα συμπληρώσουν οι ομάδες που θα προκύψουν από τις αποψινές αναμετρήσεις Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1 στη Ρωσία) και Τσέλσι – Νάπολι (1-3 υπέρ των Παρτενοπέι το πρώτο παιχνίδι).

Τα προημιτελικά θα διεξαχθούν στις 27-28 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα αργότερα (3-4 Απριλίου), οι ημιτελικοί στις 17-18 Απριλίου και 24-25 Απριλίου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαΐου στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.