Από την Μάρλεν Ντίντριχ η οποία τύλιγε την ψυχρή ομορφιά της στα φτερά ενός… μαύρου αγγέλου μέχρι την νεαρή ωραία «Black Swan» Νάταλι Πόρτμαν, «πρόσωπο» του οίκου Dior για το αρώματος «Miss Dior Cherie». Τη μυστηριώδη Γκρέτα Γκάρμπο, fun του απόλυτου μαύρου.

Την πριγκίπισσα Νταϊάνα η οποία αν και λάτρευε τα έντονα χρώματα επέτρεψε στον Patrick Demarchelier να την φωτογραφίσει για τη γαλλική «Vogue» με μαύρο φόρεμα. Τη Τζάκι Κένεντι-Ωνάση που ακόμα και στις καλοκαιρινές διακοπές της επέλεγε το αγαπημένο της little black dress.

Την εξωτική Ταλίσα Σότο, πρωταγωνίστρια ταινιών Τζέιμς Μποντ με ένα εξαιρετικά sexy μαύρο μαγιό να φωτογραφίζεται από τον Bruce Weber σε έπαυλη στο Μαϊάμι. Μέχρι το πρόσφατο εξώφυλλο της ιταλικής «Vogue» σε μια εξτρίμ φωτογράφιση του κορυφαίου Steven Meisel και make up της Pat McGrath.


Stars in black

Το μαύρο είναι πάντα ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Χρώμα μυστηριώδες, sexy, κομψό. Για κάποιες γυναίκες «ασφαλές», καθώς πιστεύουν ότι κολακεύει κρύβοντας σωματικές ατέλειες.

Το μαύρο συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και στις ανοιξιάτικες-καλοκαιρινές κολεξιόν. Ξεχωρίζει και μοιάζει να είναι ο…απόμακρος κυρίαρχος του παιχνιδιού ανάμεσα σε ένα σύννεφο από ροζ, γαλάζια, μπλε, κίτρινα, πράσινα, πορτοκαλί και floral.

Η Ναόμι Κάμπελ φωτογραφίζεται για την βραδινή κολεξιόν του Roberto Cavalli με ένα μακρύ, διάφανο, μαύρο φόρεμα το οποίο «στολίζεται» με διακριτικές παγέτες.

Η Κάμερον Ντίαζ επιλέγει μαύρα πέδιλα του Lanvin κάτω από ένα super mini φόρεμα για night clubbing.

Η Κίρστεν Ντανστ επιλέγει μαύρο Balenciaga. Η Νατάσα Πόλι, η Μαγκνταλένα Φραγκοβιάκ, η Λάρα Στόουν και τα άλλα super models της εποχής μας λάμπουν ντυμένες με ρούχα total black.


Outfits in black με ογκώδη αξεσουάρ

Τα ωραιότερα μαύρα φορέματα και γενικότερα outfits της άνοιξης και του καλοκαιριού έχουν την υπογραφή του οίκου Lanvin. Μαύρα φορέματα που η μουσελίνα τους είναι τόσο διάφανη ώστε εσωτερικά οι γυναίκες πρέπει να καλύψουν το σώμα τους με μαύρα «bodies».

Μαύρα φορέματα στενά που καταλήγουν πάνω από το γόνατο και δημιουργούν μέση-δαχτυλίδι με την βοήθεια μιας φαρδιάς ζώνης. Μικρά μαύρα φορέματα με ψηλοτάκουνα σανδάλια. Μαύρα παντελόνια με μαύρες μακριές καζάκες.

Εκπληκτικά τα ογκώδη faux bijoux τα οποία συνοδεύουν τα ρούχα του οίκου. Τεράστιοι ασημένιοι αετοί. Αλυσίδες από μαύρο ασήμι που φοριούνται πολλές μαζί. Οι αγαπημένοι μεγάλοι σταυροί με τις ασημένιες πέτρες και τις χοντρές αλυσίδες. Ο Alber Elbaz λατρεύει το μαύρο και το αποδεικνύει.

Ο οίκος Valentino δημιουργεί μαύρα φορέματα κοντά και μακριά, αποκλειστικά σχεδόν από δαντέλα. Ο Ricardo Tisci σχεδιάζει στενά μαύρα φορέματα με «μπάσκες» στην μέση για τον Givenchy.

Η Sarah Burton σχεδίασε τα πλέον «εμπνευσμένα» ιδιαίτερα φορέματα για τον οίκο Alexander McQueen. Με δαντέλες, διαφάνειες, κρύσταλλα, κεντήματα που μοιάζουν ζωγραφισμένα πάνω στο γυναικείο σώμα. Τα συνδυάζει με σανδάλια που οι δερμάτινες λωρίδες τους φθάνουν μέχρι κάτω από το γόνατο. Τα αρχαία ελληνικά σανδάλια σε μια πολύ μοντέρνα εκδοχή.

Η Stella McCartney λατρεύει τα «σχισμένα» μαύρα φανελάκια πάνω από σούπερ μίνι φορέματα-τουλίπες.


Γάλλοι, Ιταλοί, Ιάπωνες, ένας…Τούρκος και ο ράπερ Kanye West λατρεύουν το μαύρο

Ο Yohji Yamamoto χρησιμοποιεί πολύ μαύρο, ιδιαίτερα στα χαλαρά, φαρδιά κοστούμια σε ανδρική γραμμή.

Ο Martin Margiela λατρεύει τα μακριά φορέματα με τα φερμουάρ και τα βαθιά ντεκολτέ.

Ο Rick Owens έχει συνδυάσει το όνομά του με το μαύρο. Μαύρα φορέματα με τονισμένους ώμους, σακάκια, τουνίκ πάνω από φαρδιά παντελόνια.

Ο Dries Van Noten δημιουργεί εξαιρετικές μακριές φούστες, «αυτοκρατορικές» θα λέγαμε. Πολύ στενές στο πάνω μέρος που δημιουργούν μετά τεράστιο περίτεχνο φουρώ.

Η Ann Demeulemeester εμπνέεται από τη δεκαετία του 1970 και τη φιγούρα της Μπριτ Έκλαντ με τα τεράστια καπέλα, τις «πιζάμες» και τις μακριές καζάκες.

Ο Τούρκος Hakan Yildirim σαρώνει στις πασαρέλες του εξωτερικού με uper sexy μαύρα bodies τα οποία συνδυάζει με tuxedo, κολλητά φορέματα, φανελάκια αθλητικού στυλ.

Ο ράπερ Kanye West δημιουργεί μαύρα κολλητά φορέματα εκτυφλωτικά, με το πιο βαθύ ντεκολτέ της σεζόν.

Η Barbara Bui φτιάχνει κομψότατα μαύρα πουκάμισα, στενά παντελόνια που «ανοίγουν» στο κάτω μέρος αποκαλύπτοντας sexy σανδάλια.

Οι Dolce & Gabbana σχεδιάζουν καυτά σορτς, σουτιέν, μακριά και κοντά φορέματα σε μαύρο.

Ο οίκος Gucci τα πιο chic μαύρα της σεζόν.

Ο οίκος Fendi δίνει έμφαση στην μαύρη διαφάνεια.

Ο οίκος Moschino «δείχνει» μια από τις πιο πλούσιες κολεξιόν του με έμπνευση από τους τορεαντόρ. Στενά μαύρα παντελόνια, σορτς και μίνι φούστες που συνδυάζονται με περίτεχνα γιλέκα και μικρά ζακετάκια. Η διαφημιστική της καμπάνια με φόντο το Καπιτώλιο είναι εξαιρετική.

Το μαύρο είναι και πάλι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής. Οι σχεδιαστές το λάτρεψαν και το φετινό καλοκαίρι. Οι πασαρέλες και οι βιτρίνες στο Παρίσι, το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Τόκιο, την Νέα Υόρκη «τυλίχτηκαν» μέσα σε ένα μαύρο σύννεφο από πολύτιμα υλικά…