Όταν ήρθε το πιάτο με τους καυτούς λουκουμάδες περιχυμένους με το μελένιο σιρόπι τους και διαπίστωσα πόσο τραγανοί ήταν εξωτερικά και πόσο αφράτοι στο κέντρο τους, νόμισα πως γύριζα δεκάδες χρόνια πίσω.
Τότε που ακόμη θεωρούσαμε πως στα πιο σημαντικά γεγονότα της παιδικής ζωής μας συγκαταλέγονται οι βόλτες στα μαγαζιά της Αθήνας, οι οποίες συνήθως κατέληγαν στο τραπέζι κάποιου λουκουματζίδικου.
Από τότε πέρασαν χρόνια, αναζητήσαμε κι άλλες γευστικές απολαύσεις, αλλά εκείνες οι μνήμες των αχνιστών λουκουμάδων και του γιαουρτιού με το μέλι που διάλεγαν οι μεγάλοι δεν έσβησαν ποτέ.
Ισως για αυτό να με άγγιξε η διαχρονική αλήθεια της Κυψέλης, ενός all day χώρου, που άνοιξε πριν λίγες μέρες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να προσφέρει λουκουμάδες και παραδοσιακό γιαούρτι, αλλά και ένα βελούδινο παγωτό από στραγγιστό γιαούρτι, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με καμιά 30αριά γαρνιτούρες (ή toppings), από φρέσκα φρούτα και γλυκά του κουταλιού μέχρι ξηρούς καρπούς, μπισκότα και σιρόπια.
Σημειώνω ότι σερβίρουν ακόμη και υποβρύχιο μαστίχα, αλλά και διάφορα σάντουιτς.
Κυψέλης και 25ης Μαρτίου 15, Νέα Σμύρνη 210 9312 116