Για πρώτη φορά έπειτα από ενάμιση χρόνο το ταμείο του Παναθηναϊκού ενισχύθηκε οικονομικά από τους μετόχους της ΠΑΕ. Ο δεύτερος τη τάξει στο μετοχολόγιο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, όπως είχε δεσμευθεί από το πρωί της περασμένης Παρασκευή, κατέθεσε σήμερα (12/3) σε λογαριασμό των Πρασίνων 1,7 εκατ. ευρώ, ποσό που αναλογεί στο ποσοστό (10,8%) που κατέχει στο ποδοσφαιρικό Τριφύλλι.

Επίσης, μέχρι την Τρίτη (13/3) αναμένεται να καταθέσει χρήματα και ο έτερος μέτοχος κ. Αδαμάντιος Πολέμης, ο οποίος μάλιστα θα συνεισφέρει περισσότερα από το ποσοστό του. Ο κ. Πολέμης κατέχει μόλις το 1,5% των μετοχών της ΠΑΕ αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να δώσει 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα στην παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Επί του παρόντος, δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι ακόμη από τους υφιστάμενους μετόχους θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και αν θα υπάρξει… εξωτερική βοήθεια από εφοπλιστές και επιχειρηματίες, που είτε θα θελήσουν να αποκτήσουν μετοχές της ΠΑΕ, είτε θα προσφέρουν ταμειακή διευκόλυνση (κάτι σαν άτοκο δάνειο)…

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στον λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν κατατεθεί περίπου 4 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύπτει σε πρώτη φάση τα 2,5 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, προκειμένου να ξεπεραστεί ο πρώτος σκόπελος της UEFA στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον 5 εκατ. ευρώ, ούτως ώστε οι Πράσινοι να εξοφλήσουν όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 και να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη αδειοδότηση για τη Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση στην ΠΑΕ από τους μετόχους είχε σταματήσει από τον Σεπτέμβριο του 2010, οπότε είχαν κατατεθεί τα τελευταία 10 εκατ. ευρώ της πολυμετοχικής εποχής. Εκτοτε, οι μετοχικές έριδες απέτρεψαν την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου…