Υλικα για 6-7 άτομα

250 γρ. χυλοπιτάκι, ψιλό
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
5-6 φέτες μπέικον, πολύ ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το multi
2 κ.γ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 λίτρα νερό, ζεστό
1 κ.σ. βασιλικό, ξερό
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά για 4-5 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και τον βασιλικό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα, σκεπασμένη, να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Tips
Αντί για ξερό βασιλικό μπορούμε να βάλουμε ρίγανη ξερή ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο.
Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό ζωμό κοτόπουλου από βιολογικό κύβο.