• Αναζήτηση

Μπορεί να αλλάξει ξανά ο Slimane το αντρικό στιλ;

Εχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Hedi Slimane έφυγε από τον οίκο Yves Saint Laurent για να ασχοληθεί μόνο με τη φωτογραφία. Οι φήμες που βγήκαν αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωναν το γεγονός που ήθελε τον Slimane να αντικαθιστά τον Stefano Pilati, ως creative director του YSL.

Ο Slimane που απέκτησε πολλούς ορκισμένους οπαδούς στο χώρο της μόδας από το πρώτο πέρασμά του από τον YSL, ήταν ο καταλύτης της επιτυχημένης καμπάνιας του Dior Homme. Με τη ματιά του άλλαξε το tailoring της προηγούμενης δεκαετίας ειδικά μετά το πέρασμα του από τον YSL (σχεδίαζε την αντρική συλλογή την περίοδο 1996 – 2000) στον οίκο Dior (2000-2007). H μεγάλη του επιτυχία στον οίκο Dior ήταν ο επαναπροσδιορισμός του rock ‘n’ roll κουστουμιού, δείχνοντας πως με αυτό το στιλ και το συγκεκριμένο ντύσιμο ένας άντρας μπορεί να σταθεί από μια ροκ συναυλία μέχρι μέσα στην πιο αγχωτική αίθουσα συνεδριάσεων. Η κίνηση του αυτή ήταν τόσο εντυπωσιακή, που ανάγκασε τον Καρλ Λάγκερφελντ να χάσει βάρος για να χωρά στις στενές γραμμές που επίτασσε η λογική του Hedi Slimane. Και βέβαια όλοι οι θιασώτες της μόδας και του στιλ, σκέφτηκαν πως αφού το έκανε ο Δον του οίκου Chanel, θα έπρεπε να το κάνουν όλοι.

Βέβαια, το rock ‘n’ roll δεν ήταν άσχετο με τον Slimane που πέρασε πολλές ώρες από τη ζωή του για να φωτογραφίσει ροκ μπάντες. Οι Franz Ferdinand, οι Libertines, οι Kills, η Courtney Love και πολλοί πολλοί άλλοι στήθηκαν μπροστά στο φακό και τη ματιά του ταλαντούχου Γάλλου.

Το ερώτημα που μπαίνει τώρα με την επιστροφή του διάσημου σχεδιαστή στον οίκο YSL είναι το αν τελικά βρισκόμαστε, πάλι, μπροστά σε μια επαναστατική αλλαγή στο αντρικό ντύσιμο.

Ο Slimane, που έχει τις δικές του αντιλήψεις για τη μόδα, θα μας κρατήσει μυστικές τις σκέψεις του μέχρι τον Ιούνιο που θα βγει η πρώτη του συλλογή. Πολλοί είναι οι γκουρού της μόδας που υποστηρίζουν πως ο ίδιος ετοιμάζει κάτι πραγματικά καινοτόμο. Ωστόσο αυτό που είναι συναρπαστικό, ειδικά αυτή την περίοδο της ύφεσης, έχει να κάνει με το ποιο θα είναι το όραμα του αυτή τη φορά. Γιατί όπως και να το κάνεις ο Slimane είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που δεν επαναπαύεται με τίποτα.

Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk