Ο ολλανδός αμυντικός μέσος της Μίλαν Μαρκ φαν Μπόμελ δεν έκρυψε τα συναισθήματά του μετά την ήττα των Ροσονέρι με 3-0 από την Αρσεναλ στο «Emirates» του Λονδίνου που παραλίγο να σήμανε τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Ιταλίας από το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ανακούφιση. Αυτό νιώσαμε. Ηταν ένα καταπληκτικό ματς με πολλές ευκαιρίες, ωστόσο φταίμε κυρίως εμείς που επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να ελπίζουν σε πρόκριση» είπε ο Φαν Μπόμελ.

Από την άλλη πλευρά η Αρσεναλ επανέκτησε την αυτοπεποίθησή της σε ένα ματς που ήταν από την αρχή στην κόψη του ξυραφιού. Το 4-0 υπέρ της Μίλαν στον πρώτο αγώνα εξανεμίστηκε στο α’ ημίχρονο του επαναληπτικού από τα γκολ των Κοσιελνί (7’), Ροσίτσκι (26’) και Φαν Πέρσι (43’), ενώ στο 59’ ο γκολκίπερ της Μίλαν Αμπιάτι σταμάτησε δύο σουτ εξ επαφής κρατώντας την ομάδα του στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό και στερώντας από την Αρσεναλ τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του μοντέρνου ποδοσφαίρου.

Σε πρόσωπο της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο 18χρονος Αλεξ Οξλεϊντ – Τσάμπερλεϊν, ο οποίος μολονότι επιθετικός αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή. Εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ και κέρδισε το πέναλτι για το 3-0. «Να φανταστείτε ότι ήταν άρρωστος το προηγούμενο βράδυ και δεν ήμασταν σίγουροι αν μπορούσε να αγωνιστεί» είπε ο κ. Αρσέν Βενγκέρ και συμπλήρωσε: «Ηταν καταπληκτικό, ωστόσο 90 λεπτά σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορούσε να αντέξει κάποιος με ίωση. Οταν ξέμεινε από δυνάμεις, έσβησαν και οι ελπίδες μας για το τέταρτο γκολ. Στον πάγκο δεν είχαμε ούτε έναν μέσο για να φρεσκάρουμε την ομάδα».

Στα προημιτελικά θα βρεθεί και για πρώτη φορά μετά το 2006 η Μπενφίκα, η οποία με γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου των Μάξι Περέιρα και του Νέλσον Ολιβέιρα επικράτησε 2-0 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. «Αυτή η πρόκριση είναι για τους φίλους της Μπενφίκα. Ιδιαίτερα τους νεότερους που δεν έχουν ζήσει την ομάδα να θριαμβεύει στην Ευρώπη» είπε ο τεχνικός των «Αετών» κ. Ζόρζε Ζέσους.