Επικίνδυνη ομάδα με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδηλώσει επίθεση, χαρακτήρισε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε τη Μέταλιστ κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Χάρκιβ της Ουκρανίας, όπου οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν την Πέμπτη (8/3, σέντρα στις 20.00) το πρώτο ματς στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.
Κατά τον ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού «πρόκειται για μια δυνατή και επικίνδυνη ομάδα που στηρίζεται στους ταχύτατους Αργεντινούς και Βραζιλιάνους που έχει στο δυναμικό της και οι οποίοι είναι έτοιμοι σε κάθε φάση του παιχνιδιού να απειλήσουν τον αντίπαλο».
Σε σύγκριση με τον προ τριετίας αγώνα των δύο ομάδων για το Γιουρόπα Λιγκ που βρήκε νικήτρια την ουκρανική ομάδα με 1-0, ο ισπανός κόουτς υποστήριξε ότι παρότι οι δύο ομάδες έχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους διατηρούν την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. «Και οι δυο ομάδες έχουν σχεδόν την ίδια φιλοσοφία. Από ό,τι θυμάμαι η Μέταλιστ το 2008 είχε κερδίσει τα παιχνίδια της στους ομίλους του UEFA κάτι που έχει κάνει και τώρα. Παρότι έχει αλλάξει αρκετούς παίκτες αγωνίζεται με την ίδια φιλοσοφία» υπογράμμισε. Ο κ. Βαλβέρδε παράλληλα τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο Χάρκοβο «ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρόκριση στο Καραϊσκάκη».
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Χάρκιβ χωρίς τον Ρόι Κάρολ αλλά με τον Λιούμπομιρ Φέισα στην αποστολή. Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας δεν ξεπέρασε τη θλάση που αποκόμισε από τον αγώνα με τη Ρουμπίν και θα τον αντικαταστήσει στη 18άδα ο νεαρός Σέρβος Ιβάν Μπάμποβιτς. Αντίθετα ο σέρβος χαφ Φέισα συμμετέχει για πρώτη φορά σε αποστολή του Ολυμπιακού μετά τις 23 Νοεμβρίου και τον εκτός έδρα αγώνα με τη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ τον οποίο παρακολούθησε από τον πάγκο.
Στην αποστολή του Ολυμπιακού για την Ουκρανία συμμετέχουν επίσης οι Μέγιερι, Τοροσίδης, Μοντέστο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φουστέρ, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Μιραλάς και Τζιμπούρ.
Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε από την UEFA ο 33χρονος Ούγγρος κ. Ιστβαν Βαντ.