• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Κύκλος απεργιών από εργαζομένους στον δημόσιο τομέα

  Προειδοποιητικές απεργίες ξεκίνησαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα της Γερμανίας, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους.

  Προειδοποιητικές απεργίες ξεκίνησαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα της Γερμανίας, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους.

  Στη Φρανκφούρτη, δεκάδες οδηγοί του Μετρό προχώρησαν τη Δευτέρα σε απεργίες, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί κανένας συρμός. Στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς.

  Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας Ver.di αναμένει ότι στην Έσση ο αριθμός των εργαζομένων που θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις θα φθάσει στις 125.000, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Το συνδικάτο της χώρας Ver.di ζητά αυξήσεις μισθών 6,5% ή επιπλέον 200 ευρώ.

  Στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων την περασμένη εβδομάδα η εργοδοτική πλευρά χαρακτήρισε τις απαιτήσεις υπερβολικές, χωρίς πάντως να καταθέσει αντιπρόταση. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις 12 και στις 13 Μαρτίου.

  Στη Ρηνανία πέντε νοσοκομεία απεργούν, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που θα πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις υπολογίζεται σε 5.000, ενώ στο Ζαάρλαντ αναμένεται να φθάσουν στους 800.

  Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πάντως προειδοποιητικές απεργίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλα κρατίδια. Στο Αμβούργο προγραμματίζονται για αύριο, Τρίτη, απεργίες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη αναμένεται να απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα λεωφορεία, στη δημόσια διοίκηση και στην καθαριότητα.

  Στη Βαυαρία οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και αναμένεται να συμμετάσχουν 10.000 εργαζόμενοι, ενώ στο Βερολίνο δεν προγραμματίζονται κάποιες κινητοποιήσεις για αυτή την εβδομάδα.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk