Τα αξεσουάρ ακολουθούν το ύφος και το στιλ της φετινής ανοιξιάτικης-καλοκαιρινής μόδας. Είναι εντυπωσιακά, funky, σε εκρηκτικά χρώματα, κατασκευασμένα από δαντέλες, υφάσματα γκοφρέ, ακριβά καλοδουλεμένα δέρματα και πολύτιμες πέτρες.

Οι fashion editors των μεγάλων, διεθνών περιοδικών μόδας τα χαρακτηρίζουν ως «αντικείμενα τέχνης» και αναφέρονται συχνά σε «εμπνεύσεις» που έχουν να κάνουν με την δεκαετία του ’50 αλλά και τους παραμυθένιους βυθούς, τα κοράλλια, τους αστερίες, τις εξωτικές παραλίες και τις κοσμοπολίτικες επιλογές των σταρ του Χόλιγουντ.

Όλα παίζουν! Τα αξεσουάρ του καλοκαιριού μπορεί να είναι σοφιστικέ αλλά και «παιχνιδιάρικα». Με την σφραγίδα της glamorous κομψότητας και εκλεπτυσμένης αισθητικής αλλά και pop. Ο Έλβις Πρίσλεϊ εμπνέει τους σχεδιαστές μέσα από τις ταινίες του. Τα κορίτσια κρατάνε τσαντάκια σε κίτρινα και ροζ σχέδια με κοντά μαύρα λουράκια, όπως αυτά του οίκου Prada.

Ταιριάζουν άλλωστε τόσο πολύ με τα στράπλες φορέματα, τις φαρδιές φούστες και τα flat σανδάλια που μοιάζουν με αυτά που φορούσε η Ανν Μάργκρετ, μόνιμη σχεδόν παρτενέρ του Έλβις.

Η Vivienne Westwood προτιμάει πάλι τις τσάντες-φακέλους σε ουδέτερα χρώματα που πάνω τους όμως γράφει συνθήματα.

Η Chanel δημιουργεί πέρα από τις μεγάλες κλασικές τσάντες με τις αλυσίδες σε υπέροχα σομόν χρώματα, βραδινά clutch bags σε σχήμα κοχύλι. Πολυαγαπημένο του Karl Lagerfeld.

Ο Dior επιμένει στις τσάντες σε καπιτονέ υφάσματα, πολλές σε εκτυφλωτικό κίτρινο χρώμα, ο Issey Miyake στις μεγάλες ασημένιες τσάντες.

Τα εντυπωσιακότερα και πλέον πολυσυζητημένα παπούτσια του καλοκαιριού είναι οι λευκές, «ζωγραφισμένες» μπότες της Miu Miu οι οποίες φοριούνται με μίνι φορεματάκια, τα πέδιλα με «φτερά» της Prada, οι κλασικές μυτερές γόβες του οίκου Louis Vuitton, τα χρυσά δετά παπούτσια που μοιάζουν με ανδρικά σκαρπίνια και την υπογραφή Robert Clergerie.

Ογκώδη μπιζού, μεγάλα σκουλαρίκια, τεράστια γυαλιά που ταιριάζουν σε…big stars αλλά και πολλά σε σχήμα πεταλούδας και ζωηρά ροζ και πορτοκαλί χρώματα.

Είναι όλα τόσο όμορφα! Οι γυναίκες λατρεύουν αυτό το ατελείωτο παιχνίδι με τα αξεσουάρ. Τη φετινή χρονιά οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Και ιδιαίτερα γοητευτικές! Δύσκολο λοιπόν να αποφασίσει μια γυναίκα η οποία βρίσκεται μπροστά σε μια βιτρίνα ή τα ράφια ενός καταστήματος.

Επιλέγουμε τα ωραιότερα -σύμφωνα με την προσωπική μας άποψη- αξεσουάρ της Άνοιξης και του Καλοκαιριού της σεζόν 2012.

Yves Saint Laurent

Το φάκελο από φίδι και το χαρακτηριστικό χρυσό “V” στο κούμπωμα από τον οίκο Yves Saint Laurent.

Τα ροζ παπούτσια με την χρυσή μεταλλική «μύτη» του ίδιου οίκου. Τα βραχιόλια-χρυσές μανσέτες του οίκου όπως επίσης και την μαύρη ζώνη με τις λευκές πέρλες.

Gucci

Λατρεύω τα αξεσουάρ Gucci διότι είναι δυναμικά και sexy. Τα μαύρα πέδιλα με τις χρυσές αλυσίδες στο μπροστινό μέρος. Τα παπούτσια από φίδι με τα ψηλά, χρυσά μεταλλικά τακούνια.

Τις τσάντες από πράσινο φίδι και τις λευκές με την χρυσή αλυσίδα.

Fendi

Ο οίκος Fendi «παίζει» πολύ με τις ρίγες και τις δαντέλες. Mules με μπλε και κόκκινες ρίγες, πέδιλα με τρουκς και πον-πον, τσάντες με κεντήματα που θυμίζουν παλιά υφάσματα στο μπροστινό μέρος.

Dolce & Gabbana

Οι Dolce & Gabbana λατρεύουν τα παπούτσια με τις μαύρες δαντέλες και τα κορδόνια, τις ροζ γόβες με δέρμα και βινύλ, τις τσάντες με τις πολύτιμες πέτρες όπως αυτές με τα τεράστια κοράλλια πάνω σε μαύρα υφάσματα και τις τσάντες από μπαμπού.

Chloé

Η Chloé δημιουργεί υπέροχα σανδάλια σε ασημί και χρυσό όπως και κοσμήματα με «φύλλα» που θυμίζουν την δεκαετία του ’70.

Bottega Veneta

Η Bottega Veneta φτιάχνει ζώνες από δέρμα αλιγάτορα οι οποίες καταλήγουν σε μπλε αγκράφες. Σανδάλια από ασήμι και σουέτ σε πράσινο σμαραγδί και τις υπέροχες τσάντες από πανάκριβα δέρματα. Μεγάλες και μικρές.

Celine

Ο οίκος Celine έβαλε την υπογραφή του σε μια καταπληκτική τσάντα μαύρη, με «κοντό χερούλι» που κάνει vintage και στο μπροστινό της μέρος κλείνει με πορτοκαλί φίδι.

Τα παπούτσια σε μαύρα, πορτοκαλί, κίτρινα, μπλε χρώματα έχουν χοντρές πλατφόρμες.

Alexander Mc Queen

Ο οίκος Alexander Mc Queen παρουσιάζει τα πλέον εκρηκτικά αξεσουάρ του καλοκαιριού. Βραχιόλια που το μέταλλό τους «μετατρέπεται» σε λουλούδι!

Τα ασημένια πέδιλα με τις «εξτρίμ» πλατφόρμες είναι «στολισμένα» με μεγάλα λουλούδια και σχοινιά.

Τα clutch bags είναι το απόλυτο φετίχ για την κάθε γυναίκα. Με πέρλες, φίδι, λευκά και μαύρα δέρματα και κουμπώματα-έργα τέχνης. Τα παπούτσια του σε μαύρο δέρμα με χρυσά τρουκς και μεταλλικό τακούνι είναι από τα πιο sexy του καλοκαιριού.

Giorgio Armani

Ο Giorgio Armani δημιουργεί κομψά πέδιλα από μαύρο, μπεζ και πράσινο σατέν. Γόβες με μπαρέτα από φίδι και τσάντες πρωινές και βραδινές από φίδι. Όπως καταλαβαίνετε το φίδι κυριαρχεί την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Marc Jacobs

Στον Marc Jacobs μου αρέσουν τα πορτοκαλί-μπεζ σκαρπίνια και τα γαλάζια-λευκά Mary Jane παπουτσάκια.

Valentino

Στον Valentino λατρεύω τις ροζ τσάντες, τα ασημένια βραχιόλια κι ένα clutch bag από animal print με μεγάλο φιόγκο.

Azzedine Alaia

Ο Azzedine Alaia κατασκευάζει καταπληκτικές μαύρες και πράσινες πλατφόρμες και κατάλευκες φαρδιές ζώνες για μέση-δαχτυλίδι.

Giuseppe Zanotti

Στον Giuseppe Zanotti μου αρέσουν τα ροζ σουέτ πέδιλα με τα ασημένια λουριά και τις κίτρινες πλατφόρμες, με τις κόκκινες και πράσινες πέτρες.

Tod’s

Στου Tod’s οι μεγάλες φούξια και γαλάζιες τσάντες.

Lanvin

Στου Lanvin τα γυαλιά-πεταλούδα, οι πορτοκαλί φάκελοι, οι μεγάλοι ασημένιοι σταυροί.

Pierre Hardy

Στου Pierre Hardy οι ασπρόμαυρες πλατφόρμες και τα τεράστια μαύρα βραχιόλια που μοιάζουν με μικρογλυπτά.

Ralph Lauren

Ο Ralph Lauren δημιουργεί όμορφα λευκά μποτίνια, που μοιάζουν με αυτά του καν-καν και τσάντες από μπαμπού.

Sonia Rykiel

Η Sonia Rykiel παίζει με ροζ, κίτρινα, μαύρα γυαλιά και χαριτωμένες «μπαλαρίνες».

Bulgari

Ο οίκος Bulgari με τσάντες από κροκό και φίδι σε ροζ, μοβ, πορτοκαλί, πράσινο, εκρού.

Hermès

Ο οίκος Hermès δημιουργεί καταπληκτικά πέδιλα σε λευκό και γκρι, ασημένια βραχιόλια και τσάντες σε κίτρινο και πορτοκαλί.

Christian Louboutin

Ο αγαπημένος των γυναικών Christian Louboutin γράφει “Christian” με κόκκινα γράμματα πάνω σε μαύρες πλατφόρμες, δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα πορτοκαλί με μαύρες λεπτομέρειες peep-toe και τις γόβες σε ροζ-κίτρινα δέρματα συνδυασμένα με βινύλ.

Cartier

O μυθικός οίκος κοσμημάτων «τοποθετεί» δίπλα στα ροζ διαμάντια του καλοκαιριού, τσάντες από φίνο nude δέρμα, φίδι και πορτοκαλοκόκκινες με μικρές ασημένιες αλυσίδες.

Charlotte Olympia

Η υπογραφή που ‘χει κατακτήσει χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο επιμένει στα ψηλά τακούνια και τα εκκεντρικά πολλές φορές σχέδια. Ξεχωρίζουν τα πέδιλα με την ροζ σόλα και τα φούξια βελούδινα λουριά, οι κατακόκκινες γόβες με την «βεντάλια» στο πίσω μέρος, το μαύρο πέδιλο με το χρυσό σκαλιστό τακούνι-υπερπαραγωγή.

Brian Atwood

Εντυπωσιακά και πολύ σέξυ. Μπλε πέδιλα που «αγκαλιάζουν» ολόκληρο το πόδι και φθάνουν μέχρι το γόνατο. Έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα…

Φούξια λουστρίνι γόβες και μαύρα σατέν πέδιλα με «φριλς» στον αστράγαλο.

Kenzo

Τα μικρά ψάθινα καπελάκια του οίκου σε ασημί και πορτοκαλί όπως και τα κολιέ σε βινύλ αποτελούν μια διασκεδαστική νότα για την ωραιότερη εποχή του χρόνου.

Οι σχεδιαστές σε ολόκληρο τον κόσμο φαίνεται ότι διασκέδασαν πολύ όταν κάθισαν στο atelier τους για να σχεδιάσουν τα αξεσουάρ τους. Εσείς φορέστε τα, κάνετε ατελείωτες βόλτες και απολαύστε την κάθε στιγμή!