«Το μόνο πράγμα που έχω στο μυαλό είναι πως θα κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο». Αυτό αποκαλύπτει ο δις ασημένιος ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο 32χρονος πρωταθλητής αναφέρεται στην εξέλιξη της προετοιμασίας του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προπόνησή του λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ στέλνει το μήνυμά του ότι «είναι άδικο μια χώρα όπως η Ελλάδα να καταστραφεί για να σωθούν κάποιοι άλλοι».

Ακόμη αναφέρει τα ατού του στην τέταρτη ολυμπιακή παρουσία του και τις αλλαγές που έγιναν στη ζωή του από τότε που η σύζυγός του και πρώην βολεϊμπολίστρια Ρούξι Ντουμιτρέσκου έφερε στη ζωή τον γιου τους πριν από ένα χρόνο

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νικολαΐδη:

Αλέξανδρε, πως εξελίσσεται μέχρι τώρα η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς;

«Όλα πάνε καλά! Εχω την υγεία μου και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα, οι προπονήσεις με τον προπονητή μου Κώστα Τζιδημόπουλο, αλλά και με τον αδερφό μου που έχει έρθει στην Αθήνα για αυτό τον λόγο, πάνε καλά, έχω κι ένα συναθλητή από την Κορέα και προπονούμαι μαζί του, άρα όλα είναι καλά. Οσο περνάει ο καιρός περιμένουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαϊου και μετά ακολουθεί η τελική προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς».

Εχεις κατακτήσει ήδη δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια. Το κίνητρο σου είναι πλέον το χρυσό;
«Όταν είσαι δύο φορές δεύτερος, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να βγεις πρώτος. Θα με κάνει βέβαια χαρούμενο να ανέβω και πάλι στο βάθρο αποδεικνύοντας ότι παραμένω στην κορυφή, αλλά όλη η προπόνηση που κάνω κάθε μέρα και το μόνο πράγμα που έχω στο μυαλό, είναι πως θα κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Αυτό θα σημαίνει ότι έχω κάνει πρόοδο και θα έχω ανέβει ένα σκαλί παραπάνω. Μακάρι λοιπόν να έχω την υγεία μου να το διεκδικήσω και μακάρι να έρθει!»

Η κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας, σε έχει επηρεάσει;
«Σίγουρα, τόσο στην προσωπική μου ζωή, όσο και στην αθλητική. Εχουν αλλάξει άρδην οι ισορροπίες καθώς η καθημερινότητα είναι τραγική και νομίζω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Νομίζω ότι μετράμε αντίστροφα και είναι άδικο μια χώρα όπως η Ελλάδα να καταστραφεί για να σωθούν κάποιοι άλλοι. Η οικονομική κρίση έχει αντίκτυπο και στην αθλητική μου πορεία, πλέον δεν υπάρχουν τα εφόδια που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και στις προηγούμενες Ολυμπιάδες και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με πολύ λιγότερα πράγματα και δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρουμε και πως μέχρι την Ολυμπιάδα. Απλώς υπάρχει θέληση και πίστη για τον στόχο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με όσα έχουμε!»

Εχοντας τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην πλάτη σου, πως θα αντιμετωπίσεις την τέταρτη φορά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός;
«Θα είναι πολύ διαφορετικά λόγω της εμπειρίας, όπως διαπίστωσα και στο Πεκίνο. Πόσο περισσότερο στο Λονδίνο, όταν θα πάω με τέσσερα χρόνια μεγαλύτερης εμπειρίας σε σχέση με το 2008, αλλά και με καλύτερη ψυχολογική κατάσταση».

Πλέον εδώ και ένα χρόνο είσαι και πατέρας, καθώς έχει ένα γιο, τον Φίλιππο. Πόσο σε επηρεάζει η οικογενειακή σου κατάσταση;
«Αναγκαστικά όπως κάθε γονιός, έτσι και ο αθλητής γονιός, όταν γίνει πατέρας και κρατήσει το παιδί του στα χέρια του αλλάζει στόχους, καθώς τον ενδιαφέρει πρώτα τι θα εξασφαλίσει για το παιδί του και μετά για τον εαυτό του. Είναι λίγο δύσκολο το κομμάτι της καθημερινότητας, καθώς δεν χαίρομαι το παιδί μου όσο θα ήθελα λόγω κούρασης και διπλών προπονήσεων. Οσο και να θέλω να ασχοληθώ μαζί του, υπάρχουν στιγμές που πρέπει να ξεκουραστώ και δεν έχω έτσι μαζί του, τις ώρες που θέλω. Ευτυχώς εκεί υπάρχει και ο παράγοντας μητέρα που μου δίνει ανάσες κρατώντας το παιδί. Και μπορεί να κουράζομαι περισσότερο, καθώς τα χρόνια έχουν περάσει και οι προπονήσεις είναι περισσότερο επίπονες αλλά μου δίνει τεράστια χαρά αυτό το όμορφο τοπίο με τη γυναίκα μου και το γιο μου. Χαλάλι λοιπόν η κούραση, χαλάλι τα πάντα…»