Στην πίεση που δέχεται το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα από τη λαϊκή δυσαρέσκεια αποδίδουν τα κόμματα της Αριστεράς την ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον τους την οποία βλέπουν να ενισχύεται και ενόψει εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και τους μύδρους που εξαπέλυσε κατά της Αριστεράς ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς είχε κατηγορήσει την Αριστερά, «που μας κουνά το δάχτυλο», ενώ όλα αυτά τα χρόνια, όπως είπε, «στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε».

Για αναμενόμενη συγχορδία επιθέσεων – με τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά να ακολουθεί τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο στη Βουλή – απέναντι στο λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Θ. Παφίλης.

Όπως σημείωσε, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής το βράδυ της Τρίτης αναδείχτηκε «το μεγάλο μαύρο μέτωπο» που έχουν συγκροτήσει ΠαΣοΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. «Φοβάστε! Νιώθετε την ανάσα του λαού. Αποτελεί πολιτικό θράσος από αυτό το βήμα να καταγγέλλετε έναν λαό που τον στέλνετε στη φτώχεια και το ΚΚΕ που όλα αυτά τα χρόνια στέκεται στην πρώτη γραμμή για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης.

Παράλληλα, το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε «θρασύτατη» την επίθεση του Αντ. Σαμαρά, σημειώνοντας ότι ΝΔ, ΠαΣοΚ, «και τα άλλα αστικά κόμματα», «όλες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις τις λάβατε συναινετικά, πράγμα που σήμερα κάνετε ξετσίπωτα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου».

Μάλιστα, κατέληγε: «Είστε το ίδιο υπόλογος όσο και το ΠαΣοΚ, και οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σας τιμωρήσουν το ίδιο σκληρά με την ψήφο και την πάλη τους».

Όλα αυτά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται στα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής και στην προσπάθεια των μνημονιακών δυνάμεων να ανακόψουν την άνοδο της Αριστεράς. Όπως είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, μιλώντας την Τετάρτη στον Real Fm, διαμορφώνεται «μια ιερή συμμαχία» η οποία αποτελείται «από τον κ. Γιούνκερ, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά», με στόχο «την αναχαίτιση της Αριστεράς και τη διασφάλιση του μνημονιακού καθεστώτος της υποτέλειας».

Εξαπέλυσε βέλη κατά του προέδρου της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς είναι αρχηγός της κεντροδεξιάς «που έχει σαν δεδομένο ότι για να μπορέσει να κυβερνήσει, πρέπει να συγκυβερνήσει με το ΠαΣοΚ». Αυτό είναι, όπως σημείωσε, «το βασικό πρόβλημα του κ. Σαμαρά».

Ανταπαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ σχετικά με τις σκληρές εκφράσεις του εναντίον της Αριστεράς υπογράμμισε:

«Η Αριστερά δεν κουνάει σε κανέναν το δάκτυλο. Βεβαίως, ο κ. Σαμαράς μπορεί να είναι ζαλισμένος με τις εξελίξεις, να βλέπει όντως κάποιοι να του κουνάνε όχι δάκτυλο αλλά μαντήλι και είναι οι ψηφοφόροι του κόμματός του που τον πίστεψαν και τον στήριξαν για να κάνει μια διαφορετική πολιτική, την οποία όμως την πήρε πίσω πολύ σύντομα, πριν γίνει πρωθυπουργός».

Και ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Ο κ. Παπανδρέου έκανε υποχωρήσεις όντας πρωθυπουργός. Το πρωτοφανές με τον κ. Σαμαρά είναι ότι έχει κάνει περισσότερες υποχωρήσεις χωρίς να γίνει πρωθυπουργός. Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα κάνει αν γίνει πρωθυπουργός».

Η επίθεση στην Αριστερά από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο στη Βουλή, την Τρίτη, είχε στηλιτευθεί από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ,κ. Π. Λαφαζάνη, χαρακτηρίζοντάς την αντιαριστερή χορωδία. Απέδωσε την επίθεση στο ότι «και οι δύο μαζί έκαναν ένα τρομακτικό , πρωτοφανές για τη μεταπολίτευση πραξικόπημα», αναφερόμενος στη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού με πράξη του υπουργικού συμβουλίου. Όσο για τον επιθετικό λόγο του κ. Σαμαρά , ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για «αντιαριστερό παραλήρημα» , «δείγμα πανικού, της αδυναμίας και των αδιεξόδων του».