Είκοσι δημιουργικά χρόνια συμπλήρωσε ο σχεδιαστής παπουτσιών Κριστιάν Λουμπουτέν και αποφάσισε να το γιορτάσει μέσα σε μια ατμόσφαιρα αισθησιασμού και θηλυκότητας, ότι ακριβώς πρεσβεύουν τα δημοφιλή γοβάκια του.

Οι καλλίγραμμες χορεύτριες του διάσημου Crazy Horse στο Παρίσι, φόρεσαν τις πανύψηλες γόβες στιλέτο με τις γνώριμες κόκκινες σόλες που σχεδίασε ειδικά γι’ αυτές ο Γάλλος δημιουργός και παρουσίασαν ένα σόου αφιερωμένο στην επέτειο του οίκου Christian Louboutin που συμπληρώνει φέτος τα 20 του χρόνια.

Το περίφημο μπαλέτο παρουσίασε με ιδιαίτερη χάρη και αισθησιασμό την παράσταση με τίτλο Feu (Φωτιά) που αποτελεί έμπνευση του σχεδιαστή -και θα παρουσιάζεταιστο περίφημο παριζιάνικο καμπαρέ από τις 5 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου- ενώ δεν παρέλειψαν να τον ανεβάσουν στην σκηνή και να του τραγουδήσουν το happy birthday.

«Ενδιαφέρομαι για οτιδήποτε τιμά τη γυναικεία μορφή» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του ο Λουμπουτέν αναφερόμενος σε αυτό το επετειακό πρότζεκτ. «Εν προκειμένω επικεντρώθηκα στο κάτω μέρος του σώματος. Τα πόδια μπορούν να εκφράσουν κάθε συναίσθημα βάζοντας, κυριολεκτικά, φωτιά σ’ ολόκληρο το σώμα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή εορτασμού δεν είναι τυχαία. Η ατμόσφαιρα, τα κοστούμια, η λάμψη, οι καλλίγραμμες σιλουέτες των χορευτριών που θύμιζαν παραδείσια πουλιά σημάδεψαν τον νεαρό Κριστιάν που την δεκαετία του 80 ξεκίνησε να εργάζεται στο διάσημο καμπαρέ Folies Bergeres στο Παρίσι, ενώ αργότερα αποτέλεσαν την βασική πηγή έμπνευσής του.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον του για τα παπούτσια και κυρίως τα ψηλοτάκουνα ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, όταν το 1976 -και σε ηλικία 13 ετών- κατά την διάρκεια επίσκεψής του στοΜουσείο Τεχνών της Αφρικής και της Ωκεανίας στο Παρίσι είδε ένα σκίτσο με μια γυναικεία γόβα διαγραμμένη με μένα κόκκινο Χ, μια πινακίδα που απαγόρευε τα ψηλά τακούνια στο εσωτερικό του Μουσείου.

Η συγκεκριμένη πινακίδα έμεινε στο μυαλό του μικρού Κριστιάν και την χρησιμοποίησε αρκετά αργότερα στα σχέδιά του. «Ήθελα να καταρρίψω αυτόν τον κανόνα. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα «έσπαγε» του κανόνες και θα έκανε τις γυναίκες να νιώθουν αυτοπεποίθηση».

Το 1981 ξεκίνησε να σχεδιάζει τα πρώτα του ψηλοτάκουνα και μετά από μια σημαντική περίοδο μαθητείας δίπλα στον Roger Vivier, άρχισε να σχεδιάζει για τους διασημότερους οίκους μεταξύ των οποίων οι Chanel, Yves Saint Laurent και Maude Frizon, για να ανοίξει τελικά το πρώτο δικό του μαγαζί στο Παρίσι το 1991.