Ο σεναριογράφος του The Town, Πίτερ Κρεγκ ανέλαβε να γράψει το στόρι του δεύτερου Top Gun.

Παρ’ όλο που οι Άλεϊ Μίλερ και Ζακ Στεντζ -σεναριογράφοι του «X-Men: First Class»- είχαν αρχίσει να δουλεύουν το σίκουελ της κινηματογραφικής επιτυχίας του 1986 με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, η παραγωγή προσέλαβε νέο σεναριογράφο.

Η πρόσληψη του Πίτερ Κρεγκ από τις Bruckheimer Films -του Τζέρι Μπρουκχάιμερ που είχε κάνει την παραγωγή του πρώτου Top Gun το 1986- καιSkydance Productions, οι οποίες έχουν αναλάβει την παραγωγή του σίκουελ, υποδηλώνει την διάθεση τους να επενδύσουν και να στηρίξουν το εν λόγω πρότζεκτ.

Να θυμίσουμε ότι ο Πίτερ Κρεγκ εκτός από το The Town, που κυκλοφόρησε από την Warner Bros. το 2010 -με τους Μπεν Άφλεκ, Τζέρεμι Ρίνερ και Τζον Χαμ που απέφερε κέρδη$154 εκατομμυρίων σύμφωνα με το Box Office Mojo- έχει επίσης υπογράψει και την προσαρμογή του σεναρίου στο «Horse Soldiers», της κινηματογραφικής μεταφοράς του ομώνυμου βιβλίου του Νταγκ Στάτον, την παραγωγή της οποίας έχει κάνει επίσης η Bruckheimer Films.

Και ενώ οι λεπτομέρειες από το σενάριο παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, ο Τομ Κρουζ είχε αναφέρει σε παλιότερη δήλωσή του ότι «αφού βρούμε μια ιστορία που να αρέσει σε όλους, επιθυμούμε να κάνουμε μια ταινία που να είναι στον ίδιο «τόνο» με την πρώτη και να κάνουμε τα γυρίσματα με τον ίδιο τρόπο που τα κάναμε και τότε».

Την σκηνοθεσία θα υπογράψει και πάλι ο Τόνι Σκοτ -σκηνοθέτης και του πρώτου Top Gun. «Είπα στον Τόνι ότι ήθελα να δουλέψουμε ξανά μαζί, καθώς έχουμε να συνεργαστούμε από την εποχή του «Days of Thunder». Ο Τόνι, ο Τζέρι και εγώ δεν πιστεύαμε ότι θα ξανακάναμε το Top Gun, αλλά τελικά είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με την ιδέα» προσθέτει ο Τομ Κρουζ.