Η απουσία του συνιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ.Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος τα έκανε… Γης Μαδιάμ στην προηγούμενη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του 37ου Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο Ελληνικό (10/3, 18.30), καθώς και των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός κκ.ΠαναγιώτηκαιΓιώργου Αγγελόπουλου, «επέτρεψε» την ομαλή διεξαγωγή της συνάντησης των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι ανακοίνωσαν τα μέτρα ασφαλείας επιβεβαιώνοντας ότι καθεμία ομάδα θα μοιράσει στους οπαδούς της από 900 εισιτήρια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/2/2012) στη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, σύσκεψη, για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας (Κλειστό Γυμναστήριο Ελληνικού, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, 10/3/2012). Το «παρών» από την ΕΟΚ έδωσαν ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Βιντζηλαίος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

α) Θα διατεθούν 340 προσκλήσεις για τις θέσεις των επισήμων που θα διατεθούν με μέριμνα της ΕΟΚ. Όλες οι προσκλήσεις θα διατεθούν ονομαστικά και με δελτίο ταυτότητας και θα κατατεθεί σχετική λίστα, η οποία θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής.

β) Θα διατεθούν 900 εισιτήρια για κάθε ομάδα, τα οποία θα διατεθούν ονομαστικά με δελτίο ταυτότητας και σε διαφορετικά χρώματα για την κάθε ομάδα.

γ) Δεν θα χρησιμοποιηθούν τα τμήματα των εξεδρών που βρίσκονται απέναντι από αυτά των επισήμων. Επίσης θα παραμείνουν κενοί φιλάθλων οι χώροι ανάμεσα στα τμήματα των εξεδρών πάνω από τις φυσούνες και τον χώρο των επισήμων.

ε) Το άνω διάζωμα των κερκίδων, το οποίο για λόγους ασφαλείας δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα, δεν θα χρησιμοποιηθεί ούτε στον συγκεκριμένο αγώνα.

στ) Οι πτυσσόμενες κερκίδες περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου δεν θα χρησιμοποιηθούν.

Μετακινήσεις φιλάθλων

Δεν θα υπάρξει οργανωμένη ομαδική μετακίνηση φιλάθλων. Οι προσερχόμενοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, κινούμενοι από Λ. Ποσειδώνος-Λ. Αλίμου-Αεροπορίας θα εισέλθουν από τη βόρεια είσοδο και μέσω περιφερειακής οδού θα καταλήξουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ που βρίσκεται πλησίον της εγκατάστασης, στη βόρεια πλευρά αυτής, πλησίον γηπέδου χόκεϊ. Οι προσερχόμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, κινούμενοι από Λ. Ποσειδώνος, θα εισέλθουν από τη νότια είσοδο του συγκροτήματος, θα καταλήξουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ πλησίον αθλητικής εγκατάστασης ξιφασκίας.

Αποχώρηση

Μετά τη λήξη του αγώνα οι φίλαθλοι της νικήτριας ομάδας θα παραμείνουν στη θέση τους για την τελετή απονομής, μέχρι να δοθεί σχετική εντολή αποχώρησής τους από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, ενώ οι φίλαθλοι της ηττημένης ομάδας θα αποχωρήσουν πρώτοι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Η αποχώρηση φιλάθλων, διαιτητών, επισήμων, λοιπών προσκεκλημένων και αθλητικών αποστολών θα πραγματοποιηθεί από το ίδιο δρομολόγιο άφιξης στην αθλητική εγκατάσταση.

Θύρες και είσοδος

Οι θύρες για την είσοδο των θεατών προς τις κερκίδες θα ανοίξουν στις 14.30 της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης η είσοδος στην εγκατάσταση πανό με οποιοδήποτε περιεχόμενο απαγορεύεται. Για κάθε ομάδα θα επιτραπεί η είσοδος δύο τυμπάνων και σημαίες μικρού μεγέθους (μικρότερες του ενός μέτρου), ενώ απαγορεύεται η είσοδος διαφόρου είδους «κόρνες».

Διαιτητές, Επίσημοι, Παράγοντες, Τύπος

Διαιτητές, επίσημοι, παράγοντες και Τύπος θα εισέλθουν από τη δυτική είσοδος του Ολυμπιακού Συγκροτήματος και στη συνέχει θα κατευθυνθούν στη θύρα εισόδου προς τις κερκίδες προσκεκλημένων που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική πλευρά της εγκατάστασης, εντός περίκλειστου χώρου».