• Αναζήτηση
 • «Ένα άλμα προς τα εμπρός»

  Ξόρκισμα του δίσεκτου έτους 2012, προετοιμασία για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου αλλά και κάλεσμα για ένα «Ένα άλμα προς τα εμπρός» είναι οι εκατοντάδες ποιητικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει το World Poetry Movement σε όλον τον κόσμο

  Ξόρκισμα του δίσεκτου έτους 2012, προετοιμασία για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου αλλά και κάλεσμα για ένα «Ένα άλμα προς τα εμπρός» είναι οι εκατοντάδες ποιητικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει το World Poetry Movement σε όλον τον κόσμο.

  «Με την ποίηση αρωγό κατανοούμε το βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης κατάστασης», πρεσβεύει το κίνημα World Poetry Movement, το οποίο διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι οι διαφορετικές γλώσσες δεν μας χωρίζουν αλλά εμπλουτίζουν την έκφρασή μας. Γι’ αυτό στηρίζει τα ποιητικά φεστιβάλ, τοπικά και διεθνή, όπου κάθε ποιητική φωνή βαθαίνει από τα ακούσματα του ποιητικού λόγου σε άλλες γλώσσες. Πιστεύοντας στην ανατρεπτική δύναμη της ποίησης, το κίνημα διοργανώνει ποιητικές εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο σε συμβολικές ημερομηνίες για να ισχυροποιήσει το αίσθημα της ομόνοιας και της συγγένειας των λαών, να προωθήσει την ειρήνη και να προτρέψει για αλλαγή.

  Η πρώτη δράση για το 2012 πραγματοποιείται την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου και έχει θέμα «Ένα άλμα προς τα εμπρός». Πρόκειται για τη δεύτερη πρωτοβουλία του κινήματος σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία, όπως λένε οι διοργανωτές, «συμβολίζει την αναπόφευκτη ενίσχυση των εσωτερικών και εξωτερικών δεσμών του World Poetry Movement μετά την πρώτη παγκόσμια δράση της 24ης Σεπτεβρίου του 2011». Για την ημέρα αυτή έχουν προγραμματιστεί αφιερώματα, εκδηλώσεις μνήμης, αναγνώσεις και συζητήσεις για την ποίηση σε 131 χώρες.

  Στην Ελλάδα, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, ο Κύκλος των Ποιητών καλεί σε ποιητική βραδιά στο art bar «Ποιήματα και Εγκλήματα» των εκδόσεων Γαβριηλίδη (Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι), στις 7.00 μ.μ. Ποιητές και ποιήτριες καλούνται να διαβάσουν ποίημά τους, με την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνει την έκταση μιας σελίδας, συναφές με τη θεματολογία της εκδήλωσης.

  Το βιβλιοπωλείο IANOS στην Αθήνα και το ηλεκτρονικό περιοδικό poein διοργανώνουν ποιητική βραδιά στη διάρκεια της οποίας έξι νεότεροι ποιητές θα συζητήσουν ανά ζεύγη με έξι καθιερωμένους ποιητές. Στον IANO (Σταδίου 24), από τις 6.30 μ.μ.
  6.30- 7.00 μ.μ.: Ο Πέτρος Γκολίτσης συνομιλεί με τον Γιάννη Δάλλα.
  7.00-7.30 μ.μ.: Ο Χρήστος Α. Μιχαήλ συνομιλεί με τον Γιάννη Γκούμα.
  7.30- 8.00 μ.μ.: Η Ευτυχία Παναγιώτου συνομιλεί με την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.
  8.00- 8.30 μ.μ.: Ο Σπύρος Αραβανής συνομιλεί με τον Αντώνη Φωστιέρη.
  8.30-9.00 μ.μ.: Ο Βασίλης Ζηλάκος συνομιλεί με τον Γιώργο Χρονά.
  9.00- 9.30 μ.μ.: Η Φωτεινή Λαμπρίδη συνομιλεί με τον Σωτήρη Παστάκα.

  Βιβλία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk