Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης (ισχυρίζεται ότι) είχε κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να αντλήσει για χάρη της Ενωσης επενδυτικά κεφάλαια από τις αραβικές χώρες, αλλά τελικά ήταν ο κ. Ντέμης Νικολαΐδης αυτός που βρήκε την άκρη για να εισρεύσουν στο κιτρινόμαυρο ταμείο, έστω και ως δανεικά. Τελικά και η Ενωση θέλει τον πρίγκιπα της!

Ο άνθρωπος λοιπόν που έκανε στην ΑΕΚ την ταμειακή διευκόλυνση των 2 εκατ. ευρώ είναι σαουδάραβας πρίγκιπας και ακούει στο όνομα Τούρκι Αλ Σουνταϊρί. Είναι προσωπικός φίλος του κ. Νικολαΐδη και σύμφωνα με τον άλλοτε πρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ είναι διατεθειμένος να κάνει και νέα ταμειακή διευκόλυνση στην Ενωση το ερχόμενο καλοκαίρι, εφόσον αυτή έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και έχει ξεπεράσει τον σκόπελο της αδειόδοτησης (δηλαδή επιτυγχάνοντας την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Νικολαΐδη, ο πρίγκιπας Αλ Σουνταϊρί δεν ενδιαφέρεται (τουλάχιστον επί τους παρόντος) για κάτι περισσότερο, δηλαδή την αγορά της κιτρινόμαυρης εταιρείας. Ωστόσο ουδείς μπορεί αν προβλέψει ποια θα είναι η θέση του απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εάν η ΑΕΚ απαλλαγεί από τα χρέη που άφησε πίσω της η «μετοχική ομάδα 2004» και ακολουθήσει ένα πλάνο εξυγίανσης το οποίος ως το καλοκαίρι θα την καταστήσει πολύ πιο ελκυστική προς ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η δραστηριοποίηση του κ. Νικολαΐδη και η (τρόπον τινά) συνεργασία του με τον Αλ Σουνταϊρί προκαλούν αισιοδοξία και ελπίδα στους φίλους της ΑΕΚ ότι κάτι καλό κυοφορείται. Το γεγονός άλλωστε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα εισχωρήσει ο (δικηγόρος της υπόθεσης Μάκη Ψωμιάδη) κ. Χάρης Οικονομόπουλος προκειμένου να ελέγχει τον τρόπο διαχείρισης των 2 εκατ. ευρώ που προέρχονται από τον σαουδάραβα πρίγκιπα, καταδεικνύει ότι η πλευρά Νικολαΐδη δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Βέβαια σε κάθε επαφή που έχει με ανθρώπους του Τύπου και φίλους της ΑΕΚ, ο άλλοτε σημαιοφόρος της «διοικητικής ομάδας 2004» επισημαίνει την αναγκαιότητα να γίνει η αποπληρωμή των χρεών της εταιρείας από τους πρώην και νυν μετόχους της. Κάτι που αν δεν συμβεί ως τις 31 του ερχόμενου Μαρτίου, η ΠΑΕ θα πάρει τον κατήφορο (ο οποίος θα έχει ως αφετηρία τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της) δίχως επιστροφή…