Ο πανικός που προέκυψε κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας αλλά και η λανθασμένη πληροφόρηση σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στην αίθουσα Αστυ μετά τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, έχει τρομάξει πολύ κόσμο.

«Μας τηλεφωνούν με την πεποίθηση ότι η αίθουσά μας δεν λειτουργεί – κάτι που δεν είναι αλήθεια» μας είπε χαρακτηριστικά ο αιθουσάρχης του Αστυ κ. Γιώργος Στεργιάκης.

Η αίθουσα που βρίσκεται στο υπόγειο της πλατείας Κοραή υπέστη όντως αρκετές ζημιές αλλά χάρη στην άμεση λήψη μέτρων από τους διαχειριστές της λειτουργεί κανονικά εδώ και αρκετές μέρες. «Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν έχουν ολοκληρωθεί» συνέχισε ο αιθουσάρχης κ. Στεργιάκης. «Οι προβολές του καθημερινού προγράμματος της αίθουσας συνεχίζονται κανονικά

Για την ακρίβεια, η αίθουσα αυτή την εποχή προβάλλει την γαλλοφινλανδική ταινία του Ακι Καουρισμάκι «Το λιμάνι της Χάβρης», η πορεία της οποίας εδώ και αρκετές εβδομάδες υπήρξε επιτυχής σε αυτήν ακριβώς την αίθουσα.

Δυστυχώς οι ζημιές των γειτονικών αιθουσών Απόλλων και Αττικόν στην οδό Σταδίου ήταν πολύ μεγαλύτερες και η αποκατάστασή τους θα χρειασθεί πολύ περισσότερο χρόνο.