Παρίσι, Μιλάνο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη.

Οι καλοκαιρινές πασαρέλες γέμισαν με λουλούδια, φως, χρώματα, αισιοδοξία. Οι boutiques στην Faubourg St. Honoré, την Via Montenapoleone, την Sloane Street και την Madison Avenue μοιάζουν με ανθισμένους κήπους.

Από την Blumarine μέχρι τους Dolce & Gabanna και τον Peter Pilotto, οι διάσημοι μόδιστροι αποθεώνουν το φλοράλ υπογραμμίζοντας την αξεπέραστη γοητεία του. Τριαντάφυλλα, φρέζιες, ορτανσίες, βιολέτες, τουλίπες αλλά και λουλούδια τροπικά γέμισαν τις πασαρέλες και ανέδειξαν το φλοράλ στο απόλυτο trend για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012.

Βlumarine

Τα κορίτσια της Blumarine μοιάζουν να…αιωρούνται πάνω σε εκτυφλωτικά, «ανθισμένα» υφάσματα. Η αποθέωση του εκρηκτικού «στιλ Ιταλιάνα» με πανέμορφα μοντέλα και καλοδουλεμένα ρούχα τα οποία συνδυάζουν αρμονικά την ραφιναρισμένη κομψότητα και θηλυκότητα με το sex appeal. Τα φορέματα του οίκου θυμίζουν αυτά τα οποία επέλεγαν οι ντίβες της δεκαετίας του ’50. Η μόδα άλλωστε επιστρέφει πολύ συχνά στο παρελθόν. Φορέματα με βαθιά ντεκολτέ και υφάσματα που συνδυάζουν το πορτοκαλί, το μοβ, το φούξια, το πράσινο. Φορέματα «δουλεμένα» σε μαύρο φόντο με τεράστια κίτρινα και πράσινα λουλούδια.

Salvatore Ferragamo

Ο οίκος Salvatore Ferragamo επέλεξε εξωτικές παραλίες με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Τα μοντέλα έχουν ξαπλώσει νωχελικά στην άμμο. Φορούν outfits από απαλό μετάξι σε μπλε, μοβ, πράσινο. Τα φορέματα «ντραπάρουν» συνήθως κάτω από το στήθος ενώ αφήνουν τα πόδια ακάλυπτα.

Miu Miu

H Miu Miu συνδυάζει τριαντάφυλλα με δαντέλες και λουλούδια στα μαλλιά.

Giorgio Armani

O Giorgio Armani δημιουργεί το απόλυτα chic floral.Πάνω σε σατέν γκρίζα σακάκια –τα περισσότερα μοιάζουν με αυτά της πυτζάμας- «ζωγραφίζει» πορτοκαλί λουλούδια.

Dolce & Gabbana

Oι Dolce & Gabbana έχουν αφιερώσει την πλειοψηφία των ρούχων τους στα floral. Κάποια είναι όμορφα. Όπως οι ρετρό φούστες, φαρδιές με μεγάλες πιέτες. Η μέση μένει ακάλυπτη. Συνδυάζονται με φαρδιά σουτιέν τα οποία μοιάζουν με μπολερό. Άλλα πάλι συνδυάζονται με χακί μικρά μπουφάν και καυτά σορτς…στρατιωτικού στιλ. Αρκετά από αυτά όμως είναι κακόγουστα. Ιδιαίτερα τα τροπικού ύφους κολλάν που συνδυάζονται με ομοιόμορφα τοπ και κάνουν την γυναίκα να μοιάζει με…κινητή ταπετσαρία.

Valentino

Ο οίκος Valentino σχεδιάζει φορέματα απόλυτα κομψά, φίνα, θηλυκά. Πάνω σε αραχνοΰφαντες μουσελίνες τα απλικαρισμένα λουλούδια μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης.

Αngelo Marani

O Angelo Marani συνδυάζει τα floral με animal print.

Το party των floral συνεχίζεται…Λουλούδια, τροπικά φυτά και εξωτικά πουλιά, «σκηνές» από τα δάση του Αμαζονίου.

Sonia Rykiel

Η Sonia Rykiel παίζει με το ιβουάρ, το πορτοκαλί και το κόκκινο.

Louis Vuitton

O οίκος Louis Vuitton λατρεύει επίσης τα απλικαρισμένα λουλούδια πάνω σε παστέλ φόντο.

Lanvin

Ο Lanvin προτείνει χρώματα περισσότερο «σκοτεινά», πάντα όμως απίστευτα γοητευτικά. Γκρι μπλε με διακριτικό πράσινο.

Ashish

Η υπογραφή Ashish φέρνει μαζί της τα ηλιοτρόπια του Van Gogh. Πάνω σε ναυτικές ρίγες!

Peter Som

Ο Peter Som επιμένει σε φορέματα με μπλε και λευκά λουλούδια, «παρτούς» ώμους και τεράστιες φούστες.

Jason Wu

Μίνι μαύρα φορέματα με λευκά λουλούδια και το touch Jason Wu.

Peter Pilotto

Ο Peter Pilotto επιλέγει κι εκείνος απαλά γαλάζια λουλούδια.

Mary Katrantzou

H δική μας Mary Katrantzou η οποία γνωρίζει διεθνή επιτυχία επιλέγει floral πιο γραφιστικά τα οποία δημιουργούν το λεγόμενο optical illusion. Κάτι σαν παραίσθηση. Μια παραίσθηση όμως η οποία «κολακεύει» την γυναικεία σιλουέτα.

Prada

Τα αξεσουάρ είναι και αυτά γεμάτα λουλούδια. Ψηλοτάκουνα πέδιλα, σανδάλια, τσάντες και μαντίλια. Η Prada δημιουργεί τα καλύτερα για την νέα σεζόν. Τα μπιζού της με τα τριαντάφυλλα που μοιάζουν με μικρογλυπτά χαρίζουν μια ρομαντική διάθεση.