Βομβιστική επίθεση στο αρτοποιείο του 34χρονου διαιτητή της Super League Πέτρου Κωνσταντινέα σημειώθηκε λίγο μετά τα μία τα ξημερώματα στη οδό Υπαπαντής στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μεταξύ του πεζοδρομίου και της εισόδου του φούρνου και από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν σοβαρότατες ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος ενώ κατέρρευσε και η ψευδοροφή στο εσωτερικό του φούρνου.

Επίσης από την ισχυρότατη έκρηξη που αναστάτωσε την ευρύτερη πειροχή προκλήθηκαν ζημιές στις προσόψεις δυο παρακείμενων καταστημάτων καθώς και σε επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα και μάλιστα σε απόσταση που φτάνει ακόμα και τα 50 μέτρα ενώ από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς.

Στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί από την Τρίπολη κι έχουν συλλέξει υπολείμματα από την εκρηκτική ύλη τα οποία θα σταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα μετά την αναμέτρηση Ξάνθη – Ολυμπιακός (1-0), άγνωστοι είχαν σπάσει τη τζαμαρία, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, είχαν βάψει το κατάστημα με κόκκινο σπρέι.

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αναφορικά με το θέμα:

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάζει με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τηδολοφονική επίθεση εναντίον του διεθνή διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, που κατέληξε στην καταστροφή της επιχείρησης του.

Τυφλές επιθέσεις, όπως αυτή εναντίον του Πέτρου Κωνσταντινέα, αποτελούν βαρύτατο πλήγμα στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και δημιουργούν συνθήκες ανάσχεσης της προόδου και της επιδιωκόμενης από όλες τις υγιείς δυνάμεις αναβάθμισής του.

Όσοι σχεδιάζουν και εντέλλονται ανάλογες επιθέσεις απεργάζονται στην ουσία το κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρά την ψευδαίσθηση για πρόσκαιρη ικανοποίηση περιστασιακών συμφερόντων τους.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ αναμένει τη συντομότερη, κατά το δυνατό, διελεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες κρατικές αρχές για να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια και να ονοματιστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Είμαστε βέβαιοι, πως το συντεταγμένο κράτος είναι σε θέση να φτάσει γρήγορα στην ανακάλυψη της αλήθειας γύρω από την υπόθεση της επίθεσης εναντίον του Πέτρου Κωνσταντινέα, ώστε να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που καταβάλλει να διορθώσει κακώς κείμενα και να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του».