Ο κ. Κουρμπάν Μπερντίεφ ελπίζει ότι η Ρουμπίν μπορεί να κάνει τη ζημιά στον Πειραιά, αλλά ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε δηλώνει ότι οι παίκτες του δεν επαναπαύονται στη νίκη με 1-0 που πέτυχαν την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα. Ο ισπανός προπονητής γνωρίζοντας ότι η ρωσική ομάδα συμπεριφέρεται εξαιρετικά στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου έχει σημειώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα με αποκορύφωμα τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 2-1 το 2009, το μόνο που επιθυμεί και ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του είναι να σεβαστούν τον αντίπαλο και να επιβάλουν το ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά.
«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ και τα λάθη κοστίζουν. Πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και να υποχρεώσουμε τη Ρουμπίν να υποπέσει σε περισσότερα. Το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ξεκινάει από το 0-0» τόνισε ο κ. Βαλβέρδε στην καθιερωμένη συνέντευξη την παραμονή της αναμέτρησης.
Ο ισπανός προπονητής απαντώντας στην ερώτηση αν ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να υποχρεώσει τον αντίπαλο να ανοιχθεί, τόνισε ότι σημασία δεν έχει το πότε, αλλά το να σκοράρει η ομάδα του και να μην σκοράρει ο αντίπαλος. «Ολοι θέλουμε ένα γρήγορο γκολ, αλλά τα πιο σημαντικά γκολ είναι εκείνα που σημειώνονται στο τέλος και δίνουν τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε δυνατοί, να σκοράρουμε νωρίς ή αργά και να εμποδίσουμε τη Ρουμπίν να σκοράρει» υπογράμμισε.
Ο κ. Βαλβέρδε ωστόσο έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει ως προς το πως θα κυλήσει το παιχνίδι και ποια από τις δύο ομάδες θα επιβάλει το ρυθμό της. «Δεν γνωρίζουμε πως θα είναι το αυριανό παιχνίδι. Μόνο προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά και να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Η Ρουμπίν έχει όμως καλούς παίκτες και μπορεί να κάνει τη ζημιά» υποστήριξε.
Ως προς την Ρουμπίν ο κ. Βαλβέρδε τόνισε ότι ξεχώρισε στον πρώτο αγώνα τους Νάτχο, Καραντενίζ, Κασάεφ, Βαλντές και Νάβας, αλλά «σε αυτή την ομάδα μου αρέσει περισσότερο ότι δεν χάνει την οργάνωσή της». Ως προς την ενδεκάδα του Ολυμπιακού τόνισε ότι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα χρησιμοποιήσει μαζί στην αρχική ενδεκάδα τους Μακούν και Μιραλάς, όπως και τους Μέλμπεργκ και Μιραλάς οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Παράλληλα έσπευσε να σταματήσει τα σενάρια που τον θέλουν να συζητάει με την Μπαρτσελόνα το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, λέγοντας ότι «ο Τύπος μπορεί να λέει ότι θέλει και τον εξυπηρετεί, αλλά εμείς έχουμε το μυαλό μας στραμμένο αποκλειστικά στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Ρουμπίν».
Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν εφησυχάσει μετά τη νίκη στον αγώνα της Μόσχας υποστήριξε ο Πάμπλο Ορμπάιθ. «Πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε. Εχουμε απέναντί μας έναν δύσκολο αντίπαλο ο οποίος θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση και θα μας πιέσει αρκετά. Δεν γνωρίζω πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Εκείνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί, να έχουμε γρήγορο ρυθμό και να παίξουμε καλύτερα από τη Ρουμπίν, την οποία περιμένω πιο επιθετική αφού είναι πίσω στο σκορ» υπογράμμισε ο ισπανός μέσος.
Απαντώντας στην ερώτηση αν το αποτέλεσμα της αυριανής αναμέτρησης θα εξαρτηθεί από το παιχνίδι του Ολυμπιακού ή της Ρουμπίν, ο Ορμπάιθ τόνισε ότι η ομάδα του σέβεται τον αντίπαλό της, αλλά «από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας είμαστε το φαβορί και θέλουμε το παιχνίδι να τρέξει στον δικό μας ρυθμό».

Μπερντίεφ: Σημασία έχει να προκριθούμε και όχι το πως
Ολιγόλογος ήταν ο κ. Μπερντίεφ στη δική του συνέντευξη, τονίζοντας και μάλιστα με έμφαση ότι σημασία έχει να προκριθεί η ομάδα του στην επόμενη φάση και όχι αν αυτό θα το κάνει παίζοντας αμυντικά ή επιθετικά. «Σημασία έχει να περάσουμε στην επόμενη φάση όπως και αν γίνει αυτό. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα παίξουμε με τρεις παίκτες στην άμυνα, ούτε αν θα παίξουμε πιο επιθετικά. Το μόνο που με νοιάζει είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση, ο τρόπος δεν με απασχολεί. Ο Ολυμπιακός είναι καλός σαν σύνολο, ξεχωρίζουν κάποιοι παίκτες, αλλά όλη η ομάδα καλή στην επίθεση και στην άμυνα» υποστήριξε ο προπονητής της Ρουμπίν.