Βίντεο και φωτογραφίες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έδωσε στην δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου λεηλάτησαν οπλοπωλείο στην πλατεία Ομονοίας και αφαίρεσαν οπλισμό και άλλα εμπορεύματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 110.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έπειτα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δόθηκαν στη δημοσιότητα – και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. – 12 φωτογραφίες με τέσσερα στιγμιότυπα καθεμία, καθώς και το αντίστοιχο μαγνητοσκοπημένο οπτικό υλικό που ελήφθη από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και στη λεηλασία του καταστήματος, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις».

Ειδικότερα κατηγορούνται, κατά περίσταση, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που εκτελέσουν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, καθώς και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Τα άτομα αυτά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ήταν σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της Αθήνας εισέβαλαν στο οπλοπωλείο και άρπαξαν είδη οπλισμού (κυνηγετικές καραμπίνες, είδη σκοποβολής, ομοιώματα όπλων, συλλεκτικά είδη κλπ).

Η αξία των αντικειμένων που αφαίρεσαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη, ξεπερνά τις 110.000 ευρώ. Επιπλέον στο κατάστημα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, στους υαλοπίνακες και στα ράφια του καταστήματος και υπολογίζεται ότι το κόστος αποκατάστασης των ζημιών ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.