Στο Κουζίνα Breeze Café, τα κρασιά της οινοποιίας Πιερία Ερατεινή θα συναντηθούν με τις δημιουργίες του ταλαντούχου και ανερχόμενου σεφ Γκίκα Ξενάκη, που στηρίζονται σε εκλεκτές ελληνικές πρώτες ύλες από το Παντοπωλείο Πανδαισία (Αγ. Ιωάννου 23β, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6017 731).

Αύριο το βράδυ λοιπόν, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, μια εξαιρετικά γευστική συνάντηση πραγματοποιείται στην πλατεία της Αγίας Παρασκευή από τρεις συντελεστές που υπόσχονται υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις. Εμείς βεβαίως θα σταθούμε στον πρώτο, καθώς οι άλλοι δυο εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων συναδέλφων.

Η Πιερία Ερατεινή είναι η σχετικά καινούργια προσπάθεια δύο παλιών και έμπειρων οινολόγων, του Παύλου Αργυρόπουλου και του Ανδρέα Πάντου, που εγκατέστησαν τους αμπελώνες τους στις πλαγιές του Κολινδρού. Τα κρασιά τους, χαρακτηρίζονται από δύναμη και πολυπλοκότητα, είτε πρόκειται για λευκά είτε για κόκκινα.

Στο αυριανό δείπνο, που περιλαμβάνει 6 πιάτα στη τιμή των 40€, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις Ευχές Ερατεινές σε λευκό και κόκκινο, τον πολυσυζητημένο κόκκινο Γυμνό Βασιλιά, τη γλυκιά Μαλαγουζιά και το Blink Zibibbo, ένα πολύ ενδιαφέρον αφρώδες από Μοσχάτο Αλεξανδρείας.

Κουζίνα Breeze Cafe, Τόμπρα 2, πλατεία Αγίας Παρασκευής, τηλ. 210 6009 092