Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ -Τρίτη 21 Φεβρουαρίου- με λαμπερές διασημότητες, εκκεντρικές εμφανίσεις, υπέροχες ερμηνείες και μεγάλη αγωνία.

Ο λόγος για την απονομή των Brit Awards 2012 (Βρετανικών μουσικών βραβείων) που πραγματοποιήθηκε στην περίφημη 02 Arena στο Λονδίνο.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Αντέλ αναδείχθηκε σε μεγάλη νικήτρια, -να θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη απονομή των Grammy Awards απέσπασε έξι βραβεία-, κερδίζοντας δύο από τους σημαντικότερους τίτλους του θεσμού, αυτούς της «British female solo artist» (Βρετανίδα σόλο καλλιτέχνιδα) και «British album of the year» (Βρετανικό μουσικό άλμπουμ) για το άλμπουμ 21.

«Τίποτα δεν με κάνει πιο περήφανη από το να επιστρέφω στην πατρίδα με έξι Γκράμμι και μετά να έρχομαι στα βρετανικά μουσικά βραβεία και να κερδίζω το βραβείο «Άλμπουμ της χρονιά». Είμαι τόσο περήφανη που είμαι Βρετανίδα» ανέφερε η 23χρονη στον ευχαριστήριο λόγο της μετά την παραλαβή του εν λόγω βραβείου.

Η εξέλιξη βέβαια ήταν λίγο επεισοδιακή… Ο παρουσιαστής Τζέιμς Κόρντεν διέκοψε την ομιλία της για να παρουσιάσει τους Blur, γεγονός που εκνεύρισε την Αντέλ, η οποία δεν δίστασε να προβεί σε μια απρεπή κίνηση σηκώνοντας το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της προς αυτόν, εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκειά της.


Πέρα από αυτή την άτυχη αυτή στιγμή, αξίζει να σημειώσουμε ότι από τα highlights της βραδιάς ήταν η αισθαντική ερμηνεία του νέου της χιτ «Rolling in the Deep» επί σκηνής, η οποία μάλιστα σηματοδοτεί την πρώτη της live εμφάνιση στο βρετανικό κοινό μετά την χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές της χορδές στην οποία υποβλήθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.


Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η ερμηνεία του Εντ Σίραν ο οποίος τραγούδησε στην σκηνή της 02 Arena το «Lego House» ενώ έφυγε από την τελετή απονομής με τα βραβεία «British Male Solo Artist» (Βρετανός σόλο καλλιτέχνης) και «British Breakthrough Act» (Βρετανός πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης).



Εκρηκτική ήταν και η περφόρμανς της Ριάνα που για δεύτερη συνεχή χρονιά τραγούδησε στην σκηνή των Brit Awards, ενώ υπερισχύοντας των συνυποψήφιων της Μπιγιονσέ, Μπγιορκ, Φάιστ και Lady Gaga απέσπασε το βραβείο «International Female Solo Artist» (Διεθνής σόλο καλλιτέχνιδα).


Νικητές στην κατηγορία καλύτερου «British Group» (Βρετανικού συγκροτήματος) αναδείχθηκαν οι «Coldplay» -οι οποίοι επίσης τραγούδησαν στην σκηνή της 02 Arena- οι «Foo Fighters» κατέκτησαν το βραβείο «International Group» (Διεθνές γκρουπ), ενώ οι «One Direction» που έγιναν γνωστοί μέσα από την συμμετοχή τους στο τηλεοπτικό μουσικό ριάλιτι σόου «X Factor» απέσπασαν το βραβείο «British Single» για το «What Makes You Beautiful» με το οποίο έκαναν δισκογραφικά το ντεμπούτο τους.


Ο Μπρουνο Μαρς επικράτησε στην κατηγορία «International Male Solo Artist» (Διεθνής σόλο καλλιτέχνης), ενώ η Λανα Ντελ Ρει αναδείχθηκε σε «International Breakthrough Act» (Διεθνή πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνιδα).

Για την συνολική προσφορά τους στη μουσική βραβεύτηκαν οι Blur οι οποίοι μάλιστα ανέβηκαν στην σκηνή και ερμήνευσαν δυο επιτυχίες τους ξεσηκώνοντας το κοινό, το βραβείο «British Producer» (Βρετανού παραγωγού) απέσπασε ο Ίθαν Τζονς, ενώ η Έμελι Σαντέ ήταν η «Επιλογή των κριτικών» (Critics Choice).