• Αναζήτηση
 • Εξερευνητής στο Βόρειο Σέλας

  Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από την εκτόξευση ενός πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Αλάσκα κατά την διάρκεια εκδήλωσης του βόρειου σέλαος. Η αποστολή οργανώθηκε από ομάδα 60 επιστημόνων που μελετούν το Βόρειο Σέλας και ειδικότερα το αν και πώς επιδρά το φαινόμενο στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Ο μήκους 15 μέτρων πύραυλος που διαθέτει διάφορα όργανα «διείσδυσε» στο Βόρειο Σέλας και μετέδωσε πλήθος δεδομένων.

  Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από την εκτόξευση ενός πυραύλου την Κυριακή στην Αλάσκα ενώ το Βόρειο Σέλας βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Η αποστολή οργανώθηκε από ομάδα 60 επιστημόνων που μελετούν το Βόρειο Σέλας και ειδικότερα το αν και πώς επιδρά το φαινόμενο στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Ο μήκους 15 μέτρων πύραυλος που διαθέτει διάφορα όργανα «διείσδυσε» στο Βόρειο Σέλας και μετέδωσε πλήθος δεδομένων.

  Το φαινόμενο

  Το Βόρειο και το Νότιο σέλας δημιουργούνται από φορτισμένα σωματίδια που παγιδεύονται στο γήινο μαγνητικό πεδίο και εκτρέπονται προς τους πόλους. Εκεί αντιδρούν με σωματίδια της ατμόσφαιρας και εκπέμπουν φωτόνια που γίνονται ορατά ως φωτεινά πέπλα που κυματίζουν στον ουρανό.

  Η ένταση του φαινομένου κορυφώνεται έπειτα από εξάρσεις της ηλιακής δραστηριότητας όπως οι λεγόμενες εκτινάξεις στεμματικού υλικού, εκρήξεις στην ηλιακή ατμόσφαιρα που εκτοξεύουν πλάσμα στο Διάστημα με ταχύτητες εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα.

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk