Δύο παράλληλες ιστορίες αγάπης είναι το κεντρικό θέμα της ταινίας «W.E.» που σκηνοθέτησε η βασίλισσα της ποπ Μαντόνα, έχοντας ήδη κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία πρωτότυπου τραγουδιού, αλλά και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ κοστουμιών.

Βρισκόμαστε στο Μανχάταν του 1998, όταν ο κόσμος αναμένει με ανυπομονησία την δημοπρασία της περιουσίας του Δούκα και της Δούκισσας του Γουίνδσορ της Αγγλίας. Εκεί βρίσκεται η Γουόλι Γουίνθροπ, την οποία υποδύεται η Άμπι Κόρνις, μια γυναίκα παγιδευμένη μέσα σε ένα βίαιο και δυστυχισμένο γάμο. Τα εξαιρετικά αντικείμενα που βλέπει μπροστά της αποτελούν την αφορμή για να αποκτήσει μια εμμονή με την ιστορία αγάπης της αμερικανής Γουόλις Σίμπσον – η ηθοποιός Άντρεα Ράιζμπορο – με τον βασιλιά Εδουάρδο VIII, η οποία προκάλεσε ένα μεγάλο ερωτικό σκάνδαλο την δεκαετία του ‘30. Καθώς μαθαίνει όλο και περισσότερα για τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει η κομψή και χαρισματική Σίμπσον για να είναι με τον Εδουάρδο –ο ηθοποιός Τζέιμς Ντ’ Αρσι-, η Γουόλι βρίσκει το κουράγιο να ακούσει την καρδιά της και να κυνηγήσει την ευτυχία.

Το «W.E.» έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση για τα τα υπέροχα κοστούμια της Αριάν Φίλιπς, η οποία είναι η προσωπική στυλίστρια της Μαντόνα και κέρδισε με αυτή την ταινία τη δεύτερή της υποψηφιότητα για Οσκαρ κοστουμιών, μετά τη μουσική βιογραφία «Walk the line» το 2006. Ιδιαίτερα θετικές κριτικές έχει αποσπάσει και η ερμηνεία της Άντρεα Ράιζμπορο. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Μαρτίου 2012.

Δείτε το trailer.