Αντιμέτωπος με μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές προκλήσεις της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο θα βρεθεί απόψε (22.05, ΑΝΤ1) ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος αναμετράται στο «Φρίουλι» με την ιταλική Ουντινέζε για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει ζωντανό στο κυνήγι τις πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ που από τον Ιούλιο του 2009 έχει σκοράρει στα 11 από τα 13 εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του, θα αναζητήσει το γκολ και στην έδρα της Ουντινέζε προκειμένου να αυξήσει της πιθανότητες πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς της Τούμπας. Πάντως, το Φρίουλι θα θυμίζει κάτι από Τούμπα καθώς στις εξέδρες αναμένεται να βρεθούν περίπου 5.000 οπαδοί του Δικεφάλου, οι οποίοι θα δώσουν δυναμικό «παρών».

Ο ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ κ. Λάζλο Μπόλονι κατά πάσα πιθανότητα θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και πιθανή ενδεκάδα τους: ΚρέσιτςΣνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζά, ΣταφυλλίδηΛαζάρ, Γκαρσία, Φωτάκη Σαλπιγγίδη, Γεωργιάδη, Αθανασιάδη.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ συμπληρώνουν οι: Αποστολόπουλος, Γιάννου, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Χαλκιάς, Νιμανί, Ρομπέρ και Λίνο. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι τραυματίες Γλύκος, Κατσικάς, Ετό και Ίβιτς.

Ο τεχνικός της φορμαρισμένης και ιδιαίτερα γρήγορης Ουντινέζε κ. Φραντσέσκο Γκουϊντολίν είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσει σύστημα 3-5-2 με επικρατέστερους έντεκα τους: Χαντάνοβιτς, Ντομίτσι, Ντανίλο, Μπενάσια, Μπαστα, Πίντσι, Πασιέντζα, Αρμέρο, Αμπντί, Φαμπρίνι, Φλόρες.

Την αποστολής της ιταλικής ομάδας συμπληρώνουν οι: Παντέλι, Ρόμο, Έκστραντ, Φερονέτι, Νέουτον, Πασκουάλε, Μπανότσιο, Πίσκοπο. Ο Ίσλα και ο Ντι Νατάλε, δύο από τους πολυτιμότερους παίκτες της Ουντινέζε, είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται από τον προπονητή τους.