Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στον δρόμο να προσπαθούμε να τραβήξουμε μια φωτογραφία μέσα στον κόσμο, που τρέχει βιαστικά χαλώντας την καλλιτεχνική μας σύλληψη και μαζί και τις φωτογραφίες μας!

Μια νέα εφαρμογή για smartphones τώρα, έρχεται να «μεταμορφώσει» κάθε φωτογραφία, καθώς επιτρέπει στον χρήστη να παρεμβαίνει και κυριολεκτικά να αφαιρεί από το κάδρο οτιδήποτε του χαλάει την αισθητική. Το έξυπνο Remove app, όπως ονομάζεται, μας γλιτώνει από χρόνο και κόπο καθώς δεν απαιτεί την μετέπειτα χρήση περίπλοκων προγραμμάτων στον υπολογιστή για την περαιτέρω επεξεργασία της φωτογραφίας.

Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για Android κινητά και λειτουργεί αναλύοντας μια σειρά φωτογραφιών, που στη συνέχεια συνδυάζονται μεταξύ τους για να συνθέσουν την τελική εικόνα, «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του χρήστη.

«Μαγικά» στα… δάχτυλα

Το μόνο που έχει να κάνει εκείνος είναι να πατήσει το μαγικό κουμπάκι και η εφαρμογή λαμβάνει γρήγορα πολλές φωτογραφίες. Στη συνέχεια, παρουσιάζει μια σύνθετη φωτογραφία στην οποία αντικείμενα και πρόσωπα επισημαίνονται με τρόπο ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα και γρήγορα να τα κρατήσει στο κάδρο ή απλά να τα «διώξει» από αυτό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget, η πρωτότυπη εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Scalado, βρίσκεται για την ώρα σε στάδιο προτύπου. Από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Remove φάνηκε ότι η εφαρμογή έχει ακόμη κάποια μικροπροβληματάκια ως προς την ανταπόκρισή της στα «χάδια» του χρήστη, ενώ παρατηρήθηκαν και σφάλματα μικρής όμως σημασίας. Εκτιμάται παρόλα αυτά, ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευρηματική εφαρμογή η οποία λειτουργεί αρκετά καλά, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Ντεμπούτο σε λίγες μέρες

H Scalado, δημιουργός και άλλων γνωστών εφαρμογών φωτογραφίας όπως το Zero Shutter Lag και το Rewind, σχεδιάζει να προχωρήσει στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του Remove στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας (Mobile World Congress) που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου.

Ο κάτοχος του κινητού έχει φωτογραφίσει την κοπέλα πίσω από την οποία υπάρχουν και άλλα άτομα.

Με τη χρήση της εφαρμογής εξαφανίζεται οτιδήποτε ανεπιθύμητο από τη φωτογραφία