Μπορεί να μην έχουν τις καμπύλες της Μπάρμπι, όμως τα νέα μοντέλα του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ που κυκλοφόρησε η Mattel είναι, αν μη τι άλλο … βασιλικά.

Η εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών παρουσιάζει την Κέιτ Μίντλετον ως άλλη Μπάρμπι (στην καστανή της βερσιόν) και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ ως άλλο Κεν με τα ρούχα που φόρεσαν στο γάμο τους την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011.

Ο γαμπρός φοράει την επίσημη στρατιωτική στολή με όλα τα γαλόνια -σε μικρογραφία- και η νύφη ένα μικροσκοπικό αντίγραφο του περίφημου φορέματος που σχεδίασε η Σάρα Μπάρτον, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Alexander McQueen, συνοδευόμενο από τη βασιλική τιάρα και το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους.

Το λανσάρισμα δεν είναι τυχαίο. Πραγματοποιείται με την ευκαιρία της γαμήλιας επετείου, δεδομένου ότι τον Απρίλιο θα κλείσει ένας χρόνος από τον βρετανικό γάμο που καθήλωσε εκατομμύρια θεατές στην μικρή οθόνη..

Οι συλλεκτικές κούκλες θα πωλούνται στο amazon.com από τις 7 Απριλίου και θα κοστίζουν περίπου 125 ευρώ. Θα απευθύνονται, όμως, στο κοινό της Ευρώπης και όχι των ΗΠΑ.