Οι Κέβιν Μπέικον, Κρις Κολφερ και Τζον Σ. Ράιλι συμπληρώνουν το καστ του θεατρικού έργου «Prop 8» (Πρόταση 8), σύμφωνα με σημερινή -Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου- επίσημη ανακοίνωση των υπευθύνων του εν λόγω πρότζεκτ.

Οι τρεις ηθοποιοί θα συμπρωταγωνιστήσουν με τους Τζορτζ Κλούνεϊ Τζέιμι Λι Κέρτις, Τζέιν Λιντς και Μάρτιν Σιν στο έργο που έγραψε οσεναριογράφος του «Milk», Ντάστιν Λανς Μπλακ και το οποίο σκηνοθετεί ο Ρομπ Ράινερ, ενώ στο καστ συμπεριλαμβάνεται επίσης μια πλειάδα ταλαντούχων νέων ηθοποιών.

Ανάμεσά τους οι Ματ Μπόμερ, Κάμπελ Μπράουν, Τζέσε Τάιλερ Φέργκιουσον, Κλιβ Τζόουνς, Κριστίν Λάθι, Μάθιου Μόρισον, Ρόρι Ο Μάλεϊ, Γίαρντλεϊ Σμιθ και Τζορτζ Τάκεϊ.

Όλα τα έσοδα από την θεατρική παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στο Wilshire Ebell Theatre στο Λος Άντζελες την Κυριακή 3 Μαρτίου, θα διατεθούν στο «American Foundation for Equal Rights» που στηρίζει τον εθνικό αγώνα για την ισότητα στο γάμο.

Η ιστορία του «Prop 8» αφορά στο χρονικό της δίκης για την ανατροπή της περίφημης «Πρότασης 8» που αφορά στην απαγόρευση του γάμου ομοφύλων στην Καλιφόρνια.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι γάμοι των ομοφύλων νομιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια το 2008 αλλά σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Proposition 8» (Πρόταση 8) κρίθηκαν παράνομοι, έξι μόλις μήνες μετά.

Πολλοί σταρ ανάμεσά του οι Σερ Ίαν ΜακΚέλεν, Λανς Μπας και Έλτον Τζον, εξοργίστηκαν με την απόφαση, ενώ ο Ντάστιν Λανς Μπλακ, στην προσπάθειά του να στηρίξει τους γάμους των ομοφύλων έγραψε το θεατρικό με τίτλο «Prop 8» σχετικά με την διαμάχη για το εν λόγω νομοσχέδιο.