Οι Βιετναμέζοι δεν θα δουν «Το κορίτσι με το τατουάζ», καθώς ο διανομέας της ταινίας την απέσυρε, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν δύο ειδησεογραφικά πρακτορεία στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

«Το φιλμ ήταν προγραμματισμένο να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες του Βιετνάμ στις 2 Μαρτίου, αλλά η εταιρεία διανομής της, η Sony Pictures, αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει η ταινία στην εν λόγω χώρα καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Κινηματογράφου της απαιτεί να κοπούν κάποιες ακατάλληλες σκηνές» αναφέρει η Βιετναμέζικη εφημερίδα Tuoitre.

Αν και δεν έχει γίνει λεπτομερή αναφορά όσον αφορά στις σκηνές που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα, ωστόσο είναι γνωστό ότι η ταινίαπεριέχει πολλά πλάνα βίας, βιασμού και γυμνό.

Από την άλλη πλευρά το Εθνικό Συμβούλιο Κινηματογράφου του Βιετνάμ (National Film Board) αναφέρει με επίσημη δήλωσή του στο VietNamNet news ότι η διαγραφή του συγκεκριμένου τίτλου από τις λίστες των ταινιών που αναμένεται να προβληθούν στην χώρα, οφείλεται αποκλειστικά στην Sony Pictures.

«Η αναβολή της προβολής δεν είναι αποτέλεσμα λογοκρισίας, γιατί απλά η εν λόγω ταινία δεν έχει υποβληθεί ποτέ στο Συμβούλιο Λογοκρισίας της χώρας ακόμη» αναφέρει το VietNamNet news.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα τέλη του περασμένου μήνα η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ «Το Κορίτσι με το τατουάζ» έπεσε θύμα… λογοκρισίας και στην Ινδία, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προβολή της καθώς ο σκηνοθέτης αρνήθηκε να την λογοκρίνει.