Πραγματοποιήθηκε εχθές -Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου- η πρώτη απονομή των «Golden Collar Awards» και πολλοί τετράποδοι σταρ έδωσαν το παρών.

Σε απάντηση στην Ακαδημία των Όσκαρ, η οποία αρνείται να δώσει μια υποψηφιότητα σε κάποιο ζώο, -παρ’ όλο που οι φετινές συμμετοχές του Άγκι (The Artist), της Μπλάκι (Hugo), του Τζόι (War Horse), αλλά και οι παλιότερες του Ριν Τιν Τιν, του μεγάλου σταρ-σκύλου του βωβού κινηματογράφου, της διάσημης Λάσης, του Μπαρτ της αρκούδας κ.α αποτελούν απόδειξη ότι θα έπρεπε-, απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τα βραβεία «Χρυσό Κολάρο» σε πρωταγωνιστές-σκύλους που εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες του σε ταινίες αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Άλαν Σισκάιντ, ιδιοκτήτης τουwebsite Dog Daily News, έγινε στο Hyatt Regency Century Plaza Hotel στο Λος Άντζελες και παρ’ όλο που για πολλούς κινήθηκε στη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την φάρσα από μια σοβαρή απονομή βραβείων που αναγνωρίζει την συνεισφορά των ζώων στην έβδομη τέχνη, διέθετε ομολογουμένως αρκετή από την λάμψη των χολιγουντιανών events με αρκετούς σταρ να δίνουν το παρών.

Ανάμεσά τους η πρωταγωνίστρια του «NCIS» Πόλι Περέτ, η Γουέντι Μάλικ, μέλος του καστ της κωμικής σειράς «Hot in Cleveland», καθώς και οι ηθοποιοί της πολυβραβευμένης ταινίας «The Artist», Μίσι Πάιλ, Τζέιμς Κρόμγουελ και Μπεθ Γκραντ.

Κατά την άφιξή του ο Τζέιμς Κρόμγουελ που πρωταγωνίστησε στην ταινία Babe (1995) του Κρις Νόλαν στο πλάι της… ομώνυμης γουρουνίτσας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι απόψε εδώ γιατί όπως γνωρίζετε οφείλω μέρος της καριέρας μου σε ένα γουρούνι»

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ωστόσο ήταν ο Άγκι, το τζακ ράσσελ τεριέ, που έκλεψε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του ως καλύτερος φίλος του Ζορζ Βαλεντίν -κατά κόσμον Ζαν Ντουζαρντέν- στην βουβή γαλλική ταινία «The Artist», καθώς αναδείχθηκε ο «Καλύτερος σκύλος σε ταινία».

Ο ιδιοκτήτης και εκπαιδευτής του, Ομάρ Βον Μιλερ παρέλαβε το βραβείο μαζί με τον Άκγι, τονίζοντας ότι το συμπαθές τζακ ράσσελ τεριέ «δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός περφόρμερ, αλλά και ένα σημαντικό μέλος της οικογένειάς μας».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο Ομάρ Βον Μίλερ είχε δηλώσει ότι ο 10χρονος Άγκι έχει αρχίσει να κουράζεται και γι’ αυτό έχει έρθει ο καιρός να κρεμάσει το κολάρο του.

Όσο για τον Μάρτιν Σκορτσέζε και την τετράποδη πρωταγωνίστριά του Μπλάκι -για την οποία είχε διεκδικήσει υποψηφιότητα μέσα από ένα άρθρο-παρέμβαση στους LA Times– έδωσαν το παρών στην εκδήλωση μέσω βίντεο, αλλά δυστυχώς έχασαν το βραβείο από τον Άγκι που ήταν δύο φορές υποψήφιος στην ίδια κατηγορία για την συμμετοχή του στο «The Artist» και στο «Water for Elephants».

Στους νικητές των πρώτων ετήσιων «Golden Collar Awards» συμπεριλαμβάνονται επίσης, το γαλλικό μπουλντόγκ Μπριτζίτ, που υποδύεται την Στέλλα στην επίσης πολυβραβευμένη κωμική τηλεοπτική σειρά «Modern Family» και βραβεύτηκε με τον τίτλο «Καλύτερος σκύλος τηλεοπτικής σειράς», ο Ηρακλής από την ριάλιτι εκπομπή «Pit Boss» και η Γκίγκι από το επίσης ριάλιτι «The Real Housewives of Beverly Hills» που μοιράστηκαν το βραβείο «Καλύτερος σκύλος σε ριάλιτι σόου».