Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος.

Ερωτηθείς για την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου ο κ. Μίχαλος δήλωσε πως η Βουλή επέλεξε να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και τα σκληρά μέτρα που τη συνοδεύουν, καθώς και το PSI και η επιλογή αυτή έγινε, παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι εκπρόσωποι της τρόικας που επέβαλε το Μνημόνιο, ακόμα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που συμφώνησε σε αυτό και ανέλαβε να το εφαρμόσει, αναγνωρίζουν ότι περιέχει τραγικά λάθη.

«Παραδέχονται ότι δίνεται υπερβολική έμφαση στην αύξηση των φόρων και στις περικοπές μισθών. Παραδέχονται ότι η ύφεση καθιστά αδύνατη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», δήλωσε ο κ. Μίχαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει, με την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου και πως η εφαρμογή του PSI και η νέα δανεική σύμβαση δεν αποτελούν πανάκεια και δεν θα οδηγήσουν αυτόματα ούτε στη σωτηρία, ούτε στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

«Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, προκειμένου να αξιοποιήσει την όποια ελάφρυνση προκύψει από την ανταλλαγή ομολόγων και να οδηγηθεί ταχύτερα και ασφαλέστερα στην έξοδο από την κρίση. Επί της ουσίας, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα απαιτείται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μια σκληρή από ελληνικής πλευράς, διαπραγμάτευση», τόνισε ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ.