Με την ελπίδα ο πολιτισμός να αποτελέσει «απάντηση» στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε έγινε προ ημερών η ετήσια εκδήλωση της Επιτροπής των Φίλων του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη.

Ο λόγος για το τρίτο κατά σειρά gala dinner της Επιτροπής, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο νεοσύστατο θεσμό των ετήσιων υποτροφιών. Η βραδιά φιλοξενήθηκε προ ολίγων ημερών στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, η ενίσχυση των νέων καλλιτεχνών από το χώρο της μουσικής και των εικαστικών τεχνών και η παροχή υποτροφιών σε ταλαντούχους δημιουργούς είναι ένας από τους στόχους των Φίλων του Ιδρύματος Β. και Μ. Θεοχαράκη.

Για το λόγο αυτό στις 28 Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους, οι Φίλοι του Ιδρύματος προσέφεραν δύο υποτροφίες των 7.500 ευρώ η καθεμία. Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο του άριστου εικαστικού δημιουργού απονεμήθηκε στον Αντώνη Χουδαλάκη, ενώ το βραβείο για τον άριστο πιανίστα απονεμήθηκε στον Τίτο Γουβέλη.

Στο πρόσφατο gala dinner της Επιτροπής των Φίλων στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία έδωσαν το παρών πολλές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος των Φίλων του Ιδρύματος κυρία Καίτη Τζιτζικώστα και ο Πρόεδρος δ.σ. του ομώνυμου Ιδρύματος, κύριος Βασίλης Θεοχαράκης.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis