Σε πασαρέλα μεταμορφώθηκε εχθές το βράδυ -Κυριακή 12 Φεβρουαρίου- το κόκκινο χαλί στο Royal Opera House στο Λονδίνο όπου απονεμήθηκαν τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τεχνών (British Academy of Film and Arts), τα γνωστά σε όλους BAFTA.

Μάξι τουαλέτες, βολάν, παγέτες, πέρλες, σατέν, ψηλά τακούνια και πανάκριβα κοσμήματα χάρισαν λάμψη στις διάσημες κυρίες που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, η οποία μάλιστα συνέπεσε με την απονομή των μουσικών βραβείων Γκράμμι στο Λος Άντζελες.

Οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Μελίσα Τζορτζ, Μέριλ Στριπ, Κριστίνα Χέντρικς, Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ, ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή του στιλ το μαύρο χρώμα, ενώ οι Μισέλ Γουίλιαμς και η σύντροφος του Γκάρι Όλντμαν, Αλεξάντρα Εντερμπόροου προτίμησαν την κλασική γοητεία του άσπρου-μαύρου.

Δεν ήταν λίγες ωστόσο και οι λαμπερές κυρίες που εν μέσω χειμώνα επέλεξαν το λευκό, ανάμεσά τους οι Τίλντα Σουίντον, Κρίστεν Γουίγκ, Μπερενίς Μαρλώ και Ολίβια Γουίλιαμς, ενώ ελάχιστες ήταν οι σταρ που πόνταραν στα ζωηρά χρώματα.

Φωτεινές… εξαιρέσεις η Βαϊόλα Ντέιβις που φόρεσε μια αέρινη φούξια σατέν τουαλέτα με βαθύ σκίσιμο στο πλάι, η Πενέλοπε Κρουζ και η παραγωγόςΡεμπέκα Γουάνγκ που ντύθηκαν στα κόκκινα, η Ναόμι Χάρις και η Χάλεϊ Ατγουελ που προτίμησαν το κίτρινο και το μπλε ελεκτρίκ αντίστοιχα.

Φυσικά από το κόκκινο χαλί δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι χρυσαφί πινελιές. Οι Κριστίνα Ρίτσι και Τζέσικα Τσαστέιν έλαμπαν κυριολεκτικά μέσα στην χρυσαφί τουαλέτες τους, ενώ χρυσές ανταύγειες είχε και το vintage φόρεμα την Γκίλιαν Άντερσον.

Εκτός όμως από τις λαμπερές κυρίες, εντυπωσιακές ήταν και οι αντρικές παρουσίες. Οι Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Ζαν Ντουζαρντέν κ.α ξεσήκωσαν το γυναικείο κοινό που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος του κόκκινου χαλιού.

Δείτε στις παραπάνω φωτογραφίες τους οίκους μόδας που προτίμησαν οι σταρ που έδωσαν το παρών στα BAFTA Awards.