Η Βρετανία δεν προτίθεται να προμηθεύσει όπλα τη συριακή αντιπολίτευση, δήλωσε την Πέμπτη ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος ζήτησε και πάλι από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ να εγκαταλείψει «αμέσως» την εξουσία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εμπλέκεται σ’ αυτό (…) Και ασφαλώς δεν σχεδιάζουμε να εμπλακούμε», δήλωσε ο Χέιγκ προς το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News σχετικά με μια πιθανή παράδοση όπλων στη συριακή αντιπολίτευση.

«Εντείνουμε τις επαφές μας με τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως έξω από τη Συρία. Υποστηρίζουμε επίσης ολοένα και περισσότερες οργανώσεις για να παράσχουμε τροφή και ιατρικό υλικό στα πρόσωπα που πλήττονται τρομερά απ’ αυτή την κατάσταση. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κάνει πολλά σε όλα αυτά τα μέτωπα, αλλά δεν εμπλεκόμαστε σε μια σύγκρουση με τη Συρία. Σίγουρα δεν προβλέπουμε μια στρατιωτική επέμβαση», πρόσθεσε ο Χέιγκ.

Αναφορικά με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο βρετανός υπουργός δήλωσε ότι θα ήταν «ευεργετικό αν έφευγε αμέσως. Το καλύτερο πράγμα για τη χώρα του θα ήταν να φύγει επειδή έχει χυθεί τόσο αίμα υπό τις διαταγές του και υπό τις διαταγές των ακολούθων του, που δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανακτήσει την αξιοπιστία του στη χώρα του και στον κόσμο».